GO Jimmie, GO!

En overskrift fra VG: ‘Til kamp mot «vrangbildet». Det ytterliggående høyrepopulistiske Sverige Demokratene vil bli husrene.’

En overskrift kan si så mangt om man bare dissekerer den.

Først ser vi at ordet «vrangbildet» står i gåsetegn. Det vil si at VG mener det overhode ikke har blitt tegnet noe vrangbildet av Sverige Demokratene. Vel, tre av vrangbildene kommer alt i neste setning: «Det ytterliggående, høyrepopulistiske SD vil bli husrene.» For det første er ikke SD ytterliggående. Det journalistene prøver å gjøre med partiet er å trekke dem så langt til høyre at de nærmest blir brune. Dette vet vi fra flere artikler som har blitt skrevet om partiet, og senest hva en Nrk journalist klarte å lire av seg under Arendalsuka under et intervju med SD. Men ser vi på partiets politikk ligger det nærmere sentrum enn det Sveriges H, M gjør. Så kommer ordet husrene. SD har ingen intensjoner om å bli «husrene». Det er vel det siste de ønsker, og det siste jeg ønsker skal skje, for SD ønsker å være et pressparti slik Frp var en gang i tiden før de gikk inn i regjering.

At journalister og meningsmotstandere bruker ordet populistisk som noe negativt får stå for deres regning. Ordet kommer fra latin og betyr fritt oversatt folkets vilje. At det skulle være noe negativt å følge folkets vilje har jeg aldri forstått. Men det kommer vel av at journalister og de andre som bruker dette ordet flittig ønsker at eliten skal bestemme heller enn folket.

At SD ved oppstarten tiltrakk seg flere med nazistiske meninger er faktisk ikke noe merkelig. Endelig kom et parti som var imot den vettløse innvandringen. Men etter at Jimmie Åkesson tok over roret har disse personene blitt kastet ut. Her hjemme har heller ikke SD sluppet unna hets. Men hadde jeg vært i Rødt, SV eller Ap tror jeg at jeg hadde gått stille i dørene. Rødt med sin historiske væpna revolusjon, alle tre partienes forherligelse av Mao, Pol Pot, Lenin og Stalin. Fire forbilder som gjennom sine år ved makten drepte flere hundre millioner meningsmotstandere. Sverige Demokratenes historie ligger nærmere i tid, men er da et mord mer stuerent enn et annet?

Det er panikk i alle de politiske leirene i Sverige nå få uker før valget. Meningsmålinger viser at de kan bli det nest største partiet i landet. Om så skjer, hva vil da de andre partiene da gjøre?

For gjennom de fire årene som har gått siden SDs brakvalg i 2014 har de blitt behandlet som spedalske. Ingen ville prate med dem, og statsministeren sa at han ikke ville ta i dem med en ildtang. Det viste Sverige Demokratenes velgere hva de var verdt.

Samtidig har de lukket øynene for de raskt voksende problemene den vettløse innvandringspolitikken har ført med seg. Med utsagn som: «Vi har enkelte utfordringer. Det finnes ingen No Go soner i vårt land», har de latt tingene eskalere til de grader at de nå har mistet all kontroll. 100 bilbranner på en kveld, flere mord i uken i Malmø og omegn, har vist folket at skal noe endres må nye kluter til.

Sverige Demokratene har ikke blitt noe bedre behandlet her til lands. De rakte ut en hånd til Frp og ønsket et samarbeid og ble møtt med en kald skulder. Siv sa selv at de ikke ville ha noe med et parti med nazister. Så kort hukommelse man har… Om jeg ikke husker helt feil var det de samme beskyldninger Frp og Hagen møtte i sin tid.

Jeg selv fikk føle dette «hatet» mot SD da jeg som medlem av Frp og kommunestyre representant i 2014 gratulerte Sverige Demokratene med valget i et FB innlegg. Da fikk jeg klar beskjed om at dette ville de ha seg frabedt.

Men ting endrer seg, man må jo se hva som lønner seg? For både Frp i Norge og M i Sverige har nå begynt å prate om at de kanskje skal ta SD inn i varmen… Ihvertfall en liten flik…

At journalister igjen står med en sur sitron i munnen og må innrømme nederlag gleder meg langt inn i sjelen. De tapte Brexit valget, de tapte valget i USA og jeg tror jammen de også vil tape stort ved valget i Sverige, for jeg har en følelse av at SD, det hatede partiet, vil bli størst.

Så GO SD, GO Jimmie Åkesson! Du har mange hundre tusen nordmenn som holder tummerna for deg og dine i SD. Og ikke minst for din kamp mot journalister og blinde politikere. Stå på!