De største konservative heltene våre på høyresiden er utestengt fra sosiale medier.

Bokhari: Dette er hva «valginterferens» egentlig ser ut som

Sensuren på sosiale medier var tidligere en langsom prosess. Nå har universitetsmestrene i Silicon Valley slått seg på en helt vill nettsensur.

Alex Jones ble svartelistet på nesten alle sosiale medier, inkludert Apple podcasts, Spotify, Youtube, Facebook, Pinterest og Linkedin tidligere denne måneden. CNN og Media Matters la press på Twitter som til slutt gikk med på en ukes utestengelse.

Twitter forbød permanent den libertariske kommentator Gavin McInnes noen dager etter at Jones kontoer ble stengt. Grunnen skal være at han har fått falske anklager på seg om å støtte vold.

Noen få dager senere sparket Patreon, som har rammet opp sin censur av høyrefløyen (vanligvis basert på å ikke støtte beskyldninger av voldsforfremmelse som ligger på Twitter), islamkritiker Robert Spencer, grunnlegger av Jihad Watch. Mastercard hadde presset Patreon til å ringe, viste det seg senere.

I går kveld ble mange grupper fra høyresiden fjernet fra sosiale medier, grupper med flere konservative personligheter som kunne fortelle at deres følgere hadde blitt redusert med hundrevis over natten. Kontoen til Vey , en grafisk designer som tidligereproduserte kunstverk for Breitbart News. Han ga Breitbart et skjermbilde av mange venstreaktivister som gikk på hans konto og oppfordret til masserapportering før han ble utestengt.

Big tech CEOs som Twitters Jack Dorsey opprettholder resolutt at de ikke diskriminerer på grunnlag av politiske synspunkter. I et valgår vil det være selvmord å påstå noe annet. Men bevisbyrden gjør forsøket på å hevde dette rett og slett komisk.

Listen over konservative, høyre og andre kritikere av progressivisme som har blitt sparket av minst en stor online-tjeneste, er enorm. Tommy Robinson (utestengt av Twitter), Gavin McInnes (utestengt av Twitter), Lauren Southern (forbudt av Patreon, Stripe), Britanny Pettibone (utestengt av Patreon), Stolt Boys USA (forbudt av Twitter), Sargon of Akkad ), Roger Stone (forbudt av Twitter), Milo Yiannopolous (forbudt av Twitter), Hunter Avallone (forbudt av Twitter), Prager University (censurert av YouTube), kongresskandidat Elizabeth Heng (kampanjesannonser utestengt av Facebook og Twitter), Pamela Geller (gjentatte ganger sparket av Facebook), Alex Jones (utestengt av nesten alle sosiale medier).

Alle disse personene hadde hundretusener, noen ganger millioner av følgere på sine sosiale medier, før de ble fjernet. Deres sosiale medieplattformer fungerte som et organisert nav for mindre aktivister, samlinger og andre politiske aktiviteter av grasrotas rett. Tapet av deres sosiale medier-kontoer vil få stor innvirkning på konservative og høyrefløyens evne til å organisere sine online-støttespillere til det amerikanske midtveisvalget og videre.

I mindre format selvsagt, er for eksempel jeg, Merete Hodne blitt utestengt fire ganger i 30 dager fra Facebook av grunner andre ikke hadde vært i nærheten av å blitt utestengt for. Jeg har vært utestengt fire av seks mnd. det siste halve året. Tydeligvis er lille meg også en fare for venstresosialistene og det de står for, og bør vel egentlig ta det som et kompliment.

Venstresosialistene derimot har nesten ubegrenset mulighet til å få sin stemme i alle sosiale medier. Hat og trakassering har tydeligvis ingen grenser når det kommer fra den kanten. Samme dag som det ble stengt hundrevis av kontoer fra den mer konservative høyresiden på sosiale medier, bekreftet det Sarah Jeong, den nyansatte i  New York Times dette. Hun er redaksjonell styremedlem og oppfordrer folk til å bruke Twitter til å engasjere seg med rasistiske innspill mot hvite mennesker.

Jeong beskrev hvite som «groveling goblins (mennesker som blir raskere solbrent ) » og hun beskriver sine meninger på sosiale medier med hat som for eksempel at hun føler  «glede» når de er «grusomme mot gamle hvite menn.» Twitter prøvde ikke en gang å forby henne denne hat fortellingen. De bekreftet bare at hennes tweets ble gjenstand for internasjonal oppmerksomhet.

Med denne skjevfordelingen på de mest innflytelsesrike teknologiplatformene på internett må dette få innvirkning på midtveisvalget. En side av politikken får lov til å mobilisere på nettet uten å bli hindret, mens den andre gjør det ikke.

I over et år har demokrater og de vanlige media vært imøtekomme om russisk sosial mediainterferens i 2016-valget. Likevel, som til og med  Washington Post  innrømmet, brukte Russland en liten sum på Facebook-annonser i 2016. Stemmer som observerer annonsene, var ikke sannsynlig å ha blitt påvirket , ifølge en forsker som ikke var noen fan av Trump . Hvis Russlands mål var å skape panikk i amerikansk politikk, har de lyktes, i stor grad takket være demokrater. Men direkte innflytelse på velgere? Ikke så mye.

Det virkelige forsøket på å forvirre utfallet av et valg har ikke kommet fra USAs grenser, men fra San Francisco Bay Area. Skammet av demokrater og media for å «la Trump vinne» i 2016, har sosiale medier selskaper reagert med fullstendig kremering av evnen til presidentens tilhørere til å organisere på nettet.

Fri-markeds liberbertere sier «bygg dine egne plattformer» –  for å erstatte Google, Twitter og Facebook, det er jo mulig (og det er usannsynlig ), det et prosjekt som vil ta mange år, muligens over et tiår, for å fullføre. Hvor mange valg sykluser kan Silicon Valley påvirke da?

Trump kampansvarlig leder Brad Parscale, som masterminded presidentens digitale operasjoner i 2020, forstår problemet. I en op-ed for  Washington eksaminator forrige uke, sier Parscale «big tech blir storebror.»

«Det vi ser i Big Tech, er den inneboende totalitære impulsen til venstre i fullt fokus,» skriver Parscale. «Venstre taper ved stemmeseddelen, og det er noen tegn på at de begynner å miste kulturkrigen også. Det frie og åpne Internett har vært uunnværlig når det gjelder å spre konservative ideer, og det var uunnværlig å få den valgte presidenten til Donald Trump – og nå ønsker venstreflokken å ødelegge det. »

Hvis de vil redde seg selv, må resten av det republikanske partiet innse at de tekniske gigantene som har kommet for å dominere så mye av våre liv , ikke er de samme som kristne bakere , og gråter ut for regulering. Nå er det ikke tid for frie markedsplattformer. Demokratiet i seg selv er i fare.

Allum Bokhari er senior teknologi korrespondent på Breitbart News. Du kan følge ham  på Twitter ,  Gab.ai  og  legge til ham på Facebook.  E-post tips og forslag til  allumbokhari@protonmail.com .

Kilde: Breibart.com