Kvinne klaget på høylytte bønnerop – dømt til 18 måneders fengsel.

Indonesia: En indonesisk rettssal har dømt en buddhistisk kvinne til 18 måneders fengsel for blasfemi, etter at hun ble beskyldt for å ha fornærmet islam.

Den 44-årige buddhistiske og etnisk kinesiske Meiliana, klaget på at moskeens bønnerop – som ble gjentatt fem ganger daglig – var for på for høyt volum nær hennes hjem i Nor Sumatra.

Da dommer Wahyu Prasetyo Wibowo leste opp hennes dom, brast hun ut i gråt og tårer før hun ble ført ut med håndjern.

Aktor påstod at hun hadde brutt landets kriminelle kodeks ved å begå blasfemi mot islam, den dominerende tro i verdens mest folkerike muslimske nasjon. De senere år har tendensen vist at Indonesia generelt har dreid i retning av en mer konservativ og streng tolkning av islam, noe som truer landets rykte for å være en sekulær stat, hvor toleranse og mangfold har vært akseptert.

«Hun sa noe som har fornærmet en religion, i dette tilfellet islam», sa en talsmann for Medan district court, Jamaluddin, og la til at tiltalte «hadde vist anger og bedt om unnskylding».

Politiske aktivister har advart mot at landets strenge blasfemi-lov blir brukt til å trakassere minoriteter og å true religionsfriheten.

Den konservative gruppen Islamic Community Forum, mener Meilanas dom var for mild. Maksimumsstraffen for blasfemi i Indonesia er fire år.

Kilde: Independent.

Har du meninger om saken, benytt vårt kommentarfelt.