Venstrepøbel raserte SDs valgkamp-monument – etter kun èn natt.

Halmstad: Ikke engang ett døgn fikk Sverigedemokraternas (SD) monument i betong stå i fred for volds- og saboterings-venstres ramp. I løpet av sist natt slo den ytringsfrihet-hatende mobben til og vandaliserte den med spraybokser.

På onsdag trodde Sverigedemokraterna at de hadde løst problemet med stjålne eller raserte valgkampplakater. Tre tonn tunge betongblokker med partiets budskap ble plassert på et titalls steder i Halmstad.

Men bare på under ett døgn ble ett av monumentene i betong utsatt for politisk hærverk. Stygge ord for kjønnsorganer og andre skjellsord ble sprayet på, blant annet «Fuck SD» i store svarte bokstaver.

I tillegg til dette hærverket, ble også andre partiers valgkampplakater vandaliserte. Også Venstrepartiets, Centerpartiets og Moderaternas materiell ble ødelagt.

– Vi kommer til å følge nøye med, og har noen til å dra dit for å fikse ødeleggelsen. Det viktigste er at monumentet blir stående – da må de bare gjøre hva de vil, sier Fabio Ishaq, leder av Halmstad SD.

Ifølge Ishaq er monumentet behandlet på en måte som gjør at spraylakken ikke fester seg i betongen.

Er det mulig at dere trapper opp dette ytterligere, hva kommer til å hende da?

– Nei, det tror jeg ikke. Vi vil ikke trappe opp dette eller provosere folk, vi ønsker å gi klare signaler. Det er et angrep på demokratiet å ødelegge valgkampmateriell, sier Fabio Ishaq.

Kilde: Hallandposten.

Har du meninger om saken, benytt vårt kommentarfelt.