Nok er nok bompenger.

Det er lett å få få folk til å reagere når det er direkte relatert til egen lommebok. Da går folk i protesttog og gjør andre grep for å markere motstand og handlekraft.

Er det ikke litt rart da ?

Vi betaler i bøtter og spann skatter og avgifter som går til mye vi absolutt ikke skulle ønske våre hardt arbeidende og oppsparte penger skulle gå til, mange av oss i det minste. Dette lukker de fleste øyne og ører for, for det kan stemple dem som både det ene og det andre. Enkelte stempel er verre å leve med enn andre, det kan jeg skrive under på, direkte løgner skal ingen finne seg i bli stemplet som. Men å kjempe for fremtiden til våre barn burde være den største selvfølge for alle som har satt barn til verden, burde det ikke?

Nå skal det altså handle om bompenger. I Sandnes og Stavanger samlet det seg minst 3000 mennesker i demonstrasjoner MOT bompenger.  I rushtiden skal beløpet dobles til 48,-  EN veg. Familier med flere barn som kanskje må kjøres frem og tilbake til fritidsaktiviteter kan risikere å komme opp mot 80 000,- i året bare i bompengeavgift.

Selvsagt er det de færreste som roper hurra for en sånn ekstrautgift, som om det ikke koster nok å eie og kjøre bil fra før av. Dette blir nesten som tyveri av mennesker  som kanskje har det trangt nok økonomisk fra før av.

IRRITERT: Arne Ree fra Bryne må betale to ganger i bomstasjonen på Kåsen når han kjører datteren til og fra ballettøvelse på Tu. () Foto: Katrine Andreassen

IRRITERT: Arne Ree fra Bryne må betale to ganger i bomstasjonen på Kåsen når han kjører datteren til og fra ballettøvelse på Tu. () Foto: Katrine Andreassen

Ved kontant betaling i en bomstasjon står det at billetten skal vare i en time. Det gjelder derimot bare om du kjører gjennom flere bomstasjoner, ikke den samme. Arne Ree fra Bryne raser mot systemet. Han er nå lei av et system som ikke holder hva det lover.

Dette ble publisert i Jærbladet i 2013, og verre har det blitt.

Det påstås at bompengeavgiften har blitt høyere med Frp i regjeringen. Dette stemmer jo forsåvidt, men er ikke det samme som at Frp ønsker å ha mer bompenger.

Frp må dele bestemmelsene med to-tre andre partier i regjering, pluss stortingsgruppen som også har myndighet til å vippe resultatet den ene eller den andre vegen. Det gir ofte motsatt valg av det Frp ønsker, men Frp får skylden fordi fjerning av bompenger var en av hjertesakene de gikk til valg på i 2016.

For å få Frp politikk må en stemme Frp, ikke Høyre, for eksempel. Store partier har større myndighet i regjering enten en liker det eller ikke. Tenk hvilken myndighet et rent Frp hadde fått i regjeringen, så stem deretter neste gang om du vil ha mest mulig Frp politikk for eksempel.

Drosjenæringen med på bompengedemonstrasjon – TV Vest

6. aug. 2018

22. august vil trafikken stå på Bybrua i Stavanger. En Facebook-gruppe med 25 000 medlemmer …

Dette førte til at det ble bestemt at politiet skulle stille på fremtidige møter, for det ble så amper stemning. Trusler javel….Er tydeligvis ikke for alle galne likt. Og hore…. Tror det finnes verre ord som har gått igjennom sensuren hos den såkalte eliten….

 

Kilde: Jærbladet – Nrk – Tv Vest