Oslos politikere gir seg selv gigantlønn – Raymond Johansen tjener 90% av statsministerens lønn.

Mens folk flest kniper inn der de kan for å blant annet greie å fore bomselskapene med penger, unner de som har vedtatt dette, solide lønnsøkninger for seg selv. Aps byrådsleder Raymond Johansens og SVs ordfører Marianne Borgens nye lønn er nå 1.365.016 kroner i året.

Bakgrunnen for den skyhøye årslønnen er at allerede på mandag, første dag for Oslo bystyres forretningsutvalg samling etter sommerferien, hev forretningsutvalget, ledet av Ordfører Marianne Bogen (SV), seg over et dokument over lønnsøkningen til folkevalgte i nasjonalforsamlingen og regjeringens medlemmer. Forretningsutvalget ble da enig med seg selv i å øke lønningene til heltidspolitikere i Oslo til 90% av storting- og regjeringsrepresentanters lønn.

Dette medfører blant annet at Byrådsleder Raymond Johansen (AP) og Ordfører Marianne Bogen (SV) får løftet lønnen sin til 90% av hva statsminister Erna Solberg tjener, og en bystyrepolitiker vil tjene 90% av lønnen til en stortingspolitiker.

Johansen og Bogen har med dette hatt en lønnsøkning på omlag 100.000 kroner siden de tiltrådte sine verv for tre år siden.

Lønnen til den enkelte byrådene fra AP, SV og MDG er heller ikke noe å kimse av, som nå ligger på 1.228.514 i året.

Lønnsøkningene ble enstemmige vedtatt, også av Rødt, som merkelig nok sier de vil i løpet av høsten foreslå senking av lønningene, ned til lærerlønning pluss 20%.

Krf og SV uttrykker at de er ukomfortable med de høye lønningene, men stemte likevel for å heve sine egne inntekter.

Kilde: Vårt Oslo.