Leserinnlegg: – Er det på tide at også Støre nå vurderer sin stilling som partileder?

Leserinnlegg fra Ronny Kristiansen:

Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre satte rikets sikkerhet i fare ved å begå den samme feilen som Per Sandberg gjorde. Flere og flere undrer seg nå over hvorfor ikke alle steiner skal snus også i denne saken? Er det andre regler som gjelder for Ap-pamper?

Når vil folket forlange at også Jonas Gahr Støre må innkalles til Kontrollkomiteen, slik at folket som krever svar kan få kortene på bordet? Ap-leder og tidligere utenriksminister Jonas Gahr Støre kan allerede tidlig på 2000-tallet ha satt rikets sikkerhet i fare og utsatt både jobb- og privat mobiltelefon for avansert mobilovervåkning fra russerne.

De som påstår at mobiltelefoner ikke hadde så mye programvare i 2001 da Støre brøt sikkerhetsreglene som utenriksminister i Russland, som mobiltelefonene har i dag, burde tenke litt over hvor overhengende farene var og fortsatt er rundt mobilspionasje.

Ifølge en artikkel i TV2.no fra 2010 opplyses det:

«I løpet av få minutter kan din telefon bli forvandlet til en spion som lar andre vite nesten alt om deg. De som legger inn spionprogrammet kan høre alt du sier, også når telefonen ikke er i bruk. De kan også lese dine SMS-er og e-poster, samt se hvor telefonen befinner seg», sa altså Datatilsynets Ove Skåra i 2010.

Så jo, jeg mener Støre satte rikets sikkerhet i fare, på lik linje med den avgåtte nestlederen i Frp, Per Sandberg. Norsk UD har bekreftet overfor Nettavisen at Støre selv har brutt sikkerhetsreglene i den perioden Jonas Gahr Støre var utenriksminister (2005-2012).

Kilder: Fremhevet med blå skrift.

Har du meninger om saken, benytt vårt kommentarfelt.