Sverige: Valgreklame for Miljøpartiet – med FLY.

Tidligere i kveld ble det observert en spesiell og ikke den mest miljøvennlige valgkampaktiviteten over Gøteborgs luftrom – et fly som sirklet rundt med en banner på slep med teksten: «Rösta på mijøpartiet». (Stem på Miljøpartiet).

Ironien i denne co2-genererende aktiviteten behøver ingen nærmere påpeking, den taler for seg selv.

Benekter at Miljøpartiet står bak.

Miljøpartiets pressesekretær Helena Munther, sier hun er veldig overrasket over dette stuntet.

«Nei, jeg aner ikke hvor flyet kommer fra» ,sier Munther, men så mye kan jeg si at det er ikke Miljøpartiet i Gøteborg som står bak dette.

Så dette er ikke noe dere har planlagt eller diskutert tidligere?

– Først lo vi, men nå er latteren svelget og vi håper at noen kan hjelpe oss med å fortelle hvem som står bak dette, sier hun.

Oppstyr på sosiale medier.

På Facebook og Twitter skjøt diskusjonene umiddelbart fart om hvorfor akkurat Miljøpartiet, av alle, skulle velge nettopp denne metoden for å promotere seg og sin politikk i valgkampen.

«Miljøpartiet skrev selv dette på Facebook:

«Valgkamper kan virkelig by på overraskelser. Plutselig fløy et fly over Gøteborg med oppfordring om å stemme Miljøpartiet. Åpenbart er ikke dette noe vi hverken står bak eller har betalt for. I verste fall er dette er forsøk på å sverte oss som parti».

Også Miljøpartiets valgkampgeneral i Gøteborg, Max Reier, er bekymret. Han sier at de er veldig opptatt av å finne ut hvem dette er som står bak, og de har problemer med at andre forsøker å diskreditere dem.

– Og så mye kan jeg si at vi ville reklamert med tog isteden, da vi er veldig opptatt av å begrense flytrafikken, og at vi har en policy om ikke bruke fly-reklame, sier Reier.

Kommentar:

Slik vi kjenner de grønnes dobbeltmoral fra Norge, er det langt i fra noen umulighet at den samme type moral også finnes blant deres svenske meningsfeller. Litt merkelig er det også at Meier påstår at de har en spesifisert policy om å ikke bruke fly for å eksponere reklame.

Likevel er det fullt mulig at de tilsynelatende intetanende grønne ildsjelene faktisk er intetanende, også i dette tilfellet, så vi lar tvilen komme dem til gode.

Da gjenstår det to muligheter: Den ene er at det er noen som driver gjør, enten på gøy eller for å bevisst sverte Miljøpartiet.

En annen mulighet er at det er en Miljøparti-sympatisør som enkeltperson som står bak. Den siste er langt fra usannsynlig, da slike partier ofte tiltrekker seg individer fra den pengesterke eliten. Slike kan til tider gjenkjennes med store, dyre og miljø-uvennlige biler, som de parkerer utenfor sin fete villa, for å så gå inn og poste miljøhysteri på Facebook og demonisere alle som ikke stiller seg på deres side i den «grønne krigen».

Kilde: SVT Nyheter.

Hvem tror du står bak? Benytt vårt kommentarfelt.