Tyskland våkner. Venstreorientert tysk parti FOR stengte grenser.

Håpefulle barn
Berlin Germany, 18th April 2018: Sahra Wagenknecht speaking at a peace rally in Berlin at the Brandenburg gate.
Det mest overraskende med denne nye bevegelsen som starter i Tyskland er at initiativet kommer fra en fremtredende politiker.
Medsjef for den ytterste venstre «Die- Linke»- partiet i det tyske parlamentet Sahra Wagenknecht.

Dette er et kommunistisk parti, men hun arbeider for å skape en «anti-åpen» grensebevegelse for å motvirke høyresiden. Fra 4. September vil hennes initiativ  «Aufstehen» (stå opp) være i sving.

Det er naivt å ha en åpen grense for alle mener hun, og dette er ikke en venstreorientert politikk hevder hun. Pengene kunne ha hjulpet langt flere av Tysklands fattige om de ikke hadde gått til asylsøkere.

Oppgaven til bevegelsen er å sette noe press på andre venstreorienterte partier for å endre migrasjonspolitikken som den nå er.

Den «gode venstre samvittigheten» og gjestfriheten ønsker hun å avslutte mens tiden er inne, og hun mener at venstreelitene bor langt fra de fattige som må kjempe om midlene  med asylsøkerne, og derfor ikke forstår omfanget av dette.

Den venstreorienterte podemos i Spania og La France Insoumise i Frankrike har inspirert Wagenknecht til å mobilisere langt til venstre med ideen om å motvirke helt til høyre.

En av Tysklands styrende partier Sosialdemokraten ( SPD ) liker ikke denne ideen.

Thomas Oppermann, leder av SPDs parlamentariske gruppe sier at «Sara Waenknecht drømmer om et populistisk venstre i Tyskland». Han beskylder henne for å sette fattige og flyktninger opp mot hverandre.

Kilde: voiceofeurope Uncensored News.

Author: Merete Hodne

Journalist for Alternativ Media, frisør og blogger.

1 thought on “Tyskland våkner. Venstreorientert tysk parti FOR stengte grenser.

  1. Den enkleste måten å stanse kritisk kommunikasjon, er jo å beskylde motstanderne for å sette svake grupper opp mot hverandre.
    Samme taktikk har blitt benyttet mot FrP siden Anders Langes dager…

Comments are closed.