«Du er bare en dum svenske og kan ingenting om sex»

Selv om den 22 år gamle Arab voldtok en 18 år gammel jente på skolen, knakk nesen på en kvinnelig vakt, og bet en politimann, bestemte Luleå Tingrett at mannen ikke skulle utvises, fordi forbrytelsene ikke var alvorlige nok.

Dommen får kritikk.

I Juni 2017 ble en 18 år gammel kvinne som hadde blitt med han hjem etter en fest, sammen med endel andre, voldtatt etter å ha sovnet hjemme hos han. Hun våknet av at hun ble voldtatt av Omar som kom som flyktningebarn fra Marokko. Noen dager etter slo han to vakter og bet en politimann.

Etter at tre gutter hadde stjålet klær i Carlings-butikken i Smedjan i Luneå, noe en kvinnelig vakt så og rapporterte om, nektet Omar å forlate stedet. En av ransmennene hadde forlatt stedet med de stjålne varene. Til slutt fikk to vakter han ut, en i hver arm, men han kom raskt inn igjen, noe vaktene ventet ville skje.

 

Han ble mer voldelig og sloss med vaktene i lang tid. De andre to ransmennene kom for å prøve å frigjøre Omar, en av dem rev kvinnen i håret, og hun valgte etter en tid å trekke seg tilbake.

– Ikke kom nærmere ropte kvinnen, men Omar gikk nærmere.

Hun prøvde å forsvare seg, men Omar knakk nesen hennes med det ene slaget. Han slo henne også i armen og rev henne i håret. Hennes mannlige kollega ble også slått i ansiktet, armene, kroppen og ble bitt i armen.

 

Omar er tidligere tiltalt for vold. Hans eksjæreste avslørte at at han hadde tatt kvelertak på henne og ristet henne kraftig. Hun kunne også vise til blåveis på bilde. Dette skal ha skjedd i Januar 2016. Hun skal også ha blitt tvunget til sex flere ganger.

Broren til eksjæresten skal ha prøv å nå henne på telefonen da han hadde mistanke om at noe ikke var som det skulle. Den ene gangen tok hun ikke telefonen, neste gang tok hun den, men sa ingenting. Broren regnet med at hans søster var dopet og slått, sa politiet.

Omar skal også ha truet med å skade katten til ekskjæresten ble det sagt i Tingretten.

» Du er en dum svenske som ikke passer til noe, du vet ingenting om sex», skal han ha sagt til kjæresten ved en annen anledning.

I Februar 2016 ble Omar dømt for misbruk, og narkotikakriminalitet. Han ble også dømt til å betale 5000,- i erstatning til sin ekskjæreste. Seksuelt misbruk var aldri et tema i dommen.

Kjente av ekskjæresten mener at hele dommen er en vits.

 

I September 2018 kom Luneå Tingrett med den siste dommen. Dommen ble bare to år og  måneder i fengsel, hvor han ble dømt for voldtekt og vold og trusler mot offentlig tjenestemann. I praksis betyr dette at han ikke vil sitte inne mer enn et og et halvt år, fordi det i Sverige bare blir praktisert to tredjedeler av dommen.

100.000 ,- til den voldtatte kvinnen, 7000,- til den kvinnelige vakten og 5600,- til politimannen og 800,- til den mannlige vakten ble han også dømt til å betale.

Retten mente at kriminaliteten ikke er alvorlig nok til å bli utvist av landet.

Dommen er undertegnet av den kvinnelige dommeren Ann- Christine Johansen og selv om hun mente at voldtekt er en svært alvorlig forbrytelse, er det ikke alvorlig nok til å bli utvist fra Sverige, mente hun.

Omar sendte på Fredag anke til Lagmannsretten, hvor han avviser anklagene mot han.

Omar som er statsborger i Marokko viser generelle dokumenter, kom som enslig flyktningebarn til Sverige i 2014, og fikk permanent oppholdstillatelse i Juni 2015,

Kilde: