Knekkebrød og Tivoli ?

Overskriften var ment for å skape nyskjerrighet. Det er ikke alltid innholdet i det du leser i mediene stemmer og det er ikke slik at alle nyheter er laget for at du skal bli så mye smartere. Det denne artikkelen skal handle om er Brød og Sirkus.

Brød og sirkus:

(latin: panem et circenses)[1] er et uttrykk som brukes i overført betydning for å kritisere både en stats forsøk på å pasifisere sine borgere, og borgernes egen villighet til å la seg bestikke med overfladiske og dekadente gaver.
Leser du de store nyhetsformidlerne MSM : ( main stream media) er det liten tvil om MYE handler om » fake news  eller «brød og sirkus». Det er en allmenn oppfatnng av at seriøse nyheter får mindre og mindre plass og det går i retning av god Se og Hør journalistikk.

Alternativ Media er i ferd med å få rotfeste. Besøkstallene stiger voldsomt. Det samme sjer med Resett. Document, Steigan, Herland Rapporten og mange flere formidlere av » alternative nyheter».  Flere og flere ser ut til å ha et sterkt ønske om å frigjøre seg fra MSM. Folk har fått nok. Når misnøyen er så stor med de tradisjonelt store mediene – hvorfor er det slik at folk ikke i enda større grad greier å frigjøre seg?

Er det en ide for de alternative mediene å få tatt opp kampen med de tradisjonelle mediene om » brød og sirkus » journalistikk? Folk har blitt for avhengig av sport. kultur, tv guider og alskens underholdning. Gjennom å styrke seg på disse og flere andre felter vil nyhetene være som en manget på folket nesten uavhengig av hvor useriøs mye av journalistikken fremstår.

De nyoppståtte mediene baserer seg i stor grad på frivillighet. Folk «taster mann av huse» for å skrive om poltiikk og de gjør dette GRATIS. Hvorfor ikke prøve å få til en sportside, en kulturside og få opp en TV guide og lignende slik at folket avvennes å søke seg inn på VG, DAGBLADET, NETTAVISEN osv.

Folk blir med på en dugnad. Det er mengder av mennesker som liker å skrive om sport. Det er sikkert en smal sak for disse aktørene å få opp partnere som kan bidra på ulike måter ( kanskje gjennom markedsføring / samarbeid osv).

Min spådom er at det alternative mediet som greier å holde en seriøs profil og som får opp en frivillig dugnad på sport og kultur osv vil bli bedre besøkt enn de tradisjonelle mediene. MSM graver sin egen grav med «fake news» blandet med brød og sirkus.

Det er idealisme for sannheten som driver menneskene bak Alternativ Media. Derfor har jeg meldt meg frivillig som grasrot skribent. Min hovedoppgave er å formidle sannhet og seriøs journalistikk. Jeg vil samtidig bidra med endel mer » enkle » og uformelle artikler som du gjerne kan se på som brød og sirkus. Dette vil komme frem gjennom visualisering av » knekkebrød og tivoli » i form av formidling av bildet i denne artikkelen. Det er viktig å få mange lesere. Det er liten tvil om at en da kan ta litt populistiske grep. På denne måten håper jeg å bidra til at Altarnativ Media får flere lesere og at vi sammen kan få større slagkraft og gi MSM mer motstand inn mot nyheter.

Jeg tror at Alternativ Media kan bli en maktfaktor i årene som kommer.  Det er kanskje ikke helt politisk ukorrekt, men jeg lar det stå til. Vi må være en smule kyniske for å nå frem og ta opp konkurransen med MSM mediene. Min drøm er å se en DUGNAD mot MSM for jeg ser ENORME muligheter for å ta kvelertak på fake news formidlerne.

——–

Artikkelforfatteren er grunnleggeren av det som var Nordens ledende oddsportal. Jeg ser nå et enormt potensiale i å bygge opp Alternativ Media som en aktør som kan ta opp konkurransen med MSM. OddsNet.com ble bygd på en god ide men ellers gjennom stor grad av dugnad . Jeg solgte meg ut i 2007 av helsemessige årsaker. Idealismen bak OddsNet forsvant med tiden og idag vil jeg ikke ha noe med siden å gjøre.

Alternativ Media er bygd på idealisme slik mange suksesshistorier er og jeg tror at folkene bak er genuine. Derfor kan Alternativ Media bli en fantastisk plattform å kunne bidra fremover. Selv om du bare kan bidra med knekkebrød og tivoli..

Skjermbilde 2018-11-14 kl. 11.17.28.png
OddsNet.com ble bygd på idealisme. I dag er den bygd på noe annet.