Venstreorientert nettavis misforstår med vilje for å henge ut FrP-politiker.

Et bilde som ble publisert her på Alternativ media den 18. mai i år, den gang vi het Rapport-X, har blitt gjenstand for medie-spetakkel, først i Dagsavisen.no i Moss, og deretter i den venstreorienterte nettavisen ABC-Nyheter. Dette etter at Rygges FrP-politiker, Erik Szkutak videredelte bildet som en annen Facebook bruker hadde publisert på sin profil.

Alternativ Media har på flere måter forsøkt å komme i kontakt med FrP-politiker Erik Szkutak nå søndag, uten å lykkes. Szkutak var forøvrig svært ordknapp da Dagsavisen konfronterte han med bildet. Ifølge Dagsavisen ønsket han hverken å kommentere hvorfor han delte dette innlegget eller om han støtter budskapet i det. Det eneste han kommenterte var at han forstår for hvorfor folk har reagert.

– Ja, det gjør jeg. Det var et uheldig bilde, sier Szkutak.

Dette er det omstridte bildet. Saken fortsetter under.
32252974_242135049683093_4121512374576349184_n
Som sagt har vi forsøkt å komme i kontakt med Szkutak i dag, uten å lykkes. Noe som er synd, fordi det ville vært interessant og fått høre om han tolker bildet på samme måte som de som reagerte med avsky på bildet, som tolket det dit hen at budskapet med bildet var å sammenligne dagens migranter med nazister fra 1940, eller om han tolket det slik skaperen av bildet, altså undertegnede, mente det som budskap?

Hva er det opprinnelige budskapet med bilde?

Jo, la meg gjerne forklare det. Det er godt kjent nå at Norges politikere med AP-regjeringen Nygaardsvold i spissen, hadde i førkrigstiden en mildt sagt naiv og sløv holdning i forhold til å vokte landets grenser for å ta vare på det norske folk og vårt fedreland. Kort sagt medførte dette at tyskerne nærmest kunne marsjere rett inn i vårt unødvendig dårlig beskyttede land.

Sammenligningen i bildet ligger i å påpeke at dagens politikere også lider av den samme naive og sløve holdningen, noe som resulterer i at hvem som helst i så store mengder det måtte passe dem, i likhet med tyskerne, kan spasere rett inn i landet – det være seg lovlige flyktninger, ulovlige migranter osv.

Og der slutter likheten for min del. Man må være ekstremt venstrevridd og vrang av seg for å tolke dette bildet som om at poenget er at flyktninger er nazister. Jeg tviler ikke at de venstrevridde greier å hisse opp hverandre og med massesuggesjon dra med flere inn i den logikken, men det blir ikke mer rimelig bare fordi flere i den leiren påstår det samme.

For å rydde den misforståelsen tydelig bort: Flyktninger/migranter og nazister er ikke det samme.

Ifølge Dagsavisen tar alle de lokale politikerne de har vært i kontakt med, avstand fra både delingen og bildet i seg selv, også FrP-politikere – til og med FrPs ordførerkandidat og gruppeleder i Rygge, Michael Torp som sier at «Dette er ikke forenelig med FrPs politikk».

Hvis det er slik at Szkutak tolket innholdet på bildet på samme måte som meg, beklager jeg at misforståelser, som åpenbart må ha blitt begått med vilje, har medført at han ble hengt ut på denne måten, også av den venstreorienterte nettavisen ABC-nyheter med sin store rekkevidde – selv om teksten de publiserte er nærmest en kopi fra Dagsavisen, så står de nok for sin egen publisering.

Uansett er det vanskelig å tro at denne «misforståelsen» av bildets budskap ikke er gjort med vilje hverken fra ABC-nyheter sin side eller de andre «sjokkerte» aktørene.

Hvordan tolker du bildet? Benytt vårt kommentarfelt.