STYGG BARNEVERNSAK: SE VIDEOARTIKKELEN

MENINGER : Vidar Gustad, skribent Alternativ Media

I dagligtalen er det normalisert å » true med barnevernet». Pass på hva du sier ellers kommer barnevernet.  Tenker folk egentlig over hvor sykt dette er? Familiekanalen og Rune Fardal har dekket 100 vis av groteske saker og det kan være toppen av et isfjell.  Kritikere fengsles og den falske grasroten bruker barnevernet til å true folk til stillhet. Det er et åpenbart vilkårlig rettsikkerhet i disse sakene. Når skal Norge våkne fra The Silent Scandal og vekke den sovende hunden. 

Det er ufattelig provoserende å se at Linda Hofstad Helleland, barne- og likestillingsminister uttaler følgende: 

Barnevernet i Norge er blant de fremste i verden til å ivareta og beskytte barn. Ansatte i barnevernet fortjener honnør og ikke daglige trusler for den krevende jobben de gjør.

Legg merke til at jeg uthever det jeg legger vekt på. Dette er en HÅN for oss som vet bedre. Spesielt provoserende i en uke hvor det ble klart at Silje Garmo har fått ASYL i Polen. Den videoen legges nederst. Jeg håper mange deler denne saken. Nå trenger disse jentene landets støtte.  

Emma Aurora Thomsen ( 15) skriver ; 
( noen små bagatellmessige endringer fra meg) 

Dette er en video mail og en direkte etterfølger av en lang mail jeg skrev til Statsminister, barne og likestillingsminister, fylkesnemnda, politiet, og alle vesentlig involvert i saken vår. Denne mailen sendte jeg 8/11 2018 hvor jeg fortalte hva jeg har blitt utsatt for både av seksuelle overgrep og vold og at jeg ikke klarer å leve med det lenger.

Advokat har mast på politiet i åtte måneder for at jeg skulle få komme til et avhør og kunne bli ferdig og kunne begynne å jobbe meg fremover. Jeg skrev at hvis ikke denne mailen hjalp raskt iht omsorgssituasjonen for min lillesøster, så er jeg ikke i stand til å vente i  enda flere måneder. Da vil jeg gå ut i saken i media og ta kontakt med privat etterforskere for å gå til bunns i denne saken for å få frem sannheten.  

Nesten en måned senere fikk jeg et svar fra fylkesmannen om at barne og likestillingsministeren ikke kunne gå inn i enkeltsaker, men de sa at jeg var velkommen til en prat i  Statens hus i Drammen om jeg kunne. Det for å ta en prat med de etter skolen . Det svaret ga meg nesten sjokk fordi i mailen de hadde fått stod det at jeg ikke har vært på skolen på et år pga min far og hans handlinger. Videre at vi hele 11 ganger I løpet av året har kontaktet barnevern,  skole og politi slik at de kan tilrettelegge for meg slik at jeg kan få begynne på skolen igjen og føle meg trygg. 

Alle instanser skyldte på hverandre og ingen tok ansvar. Først en uke før sommerferien ringte endelig barnevernet og ba min far holde seg unna skolen. Dette kunne de ha gjort umiddelbart i Desember og hele skolegangen min hadde vært reddet. 

Vi har også klaget til fylkesmannen 2 ganger ila det siste året på hvordan saksbehandlere har oppført seg mot oss og at de har nektet oss å bytte saksbehandlere. Vi har alle også klaget på at bvtj nekter oss å fortelle ting mens far bodde hjemme. Så jeg er både skuffet over at det svaret jeg fikk av fylkesmannen beviser at de ikke har lest mailen min, og vi krever selvfølgelig et sette barnevern og er selvfølgelig ikke interresert i å snakke med fylkesmannen som jobber tett i tett med bvtj i Drammen. Jeg skrev i slutten av mailen sist at jeg nå aldri kommer til å gi meg, og kommer til å stå på og gå videre fra dag til dag fremover til min lillesøster er tilbake sammen meg og mamma. Jeg er en jente som holder mine ord. 

Her kommer en katastrofal forenkelse av hva jeg har opplevd med barnevernet i Drammen. Saken er så omfattende fordi bv har laget 10 000 av dokumenter i saken, hvorav det meste bare er bs. Men dette er en strategi de må gjøre for å få dommere i retten til å ikke orke å gå igjennom alle dokumentene de sender inn, slik at bv som på landsbasis vinner 87% av alle saker føler seg garantert til å vinne denne. Det er et spill fra A til Å hvor bv er lederene, mens den stakkars familien sitter fullstendig fortapt, og sjanseløs til å vinne over alle disse dokumentene som kreves at nemnda går igjennom på forhånd.

Vi har bittert lært veldig mye i vår sak og skjønner jo nå svært godt hvordan hele dette bv systemet i Norge foregår, og hvorfor man allerede i følge statistikken har tapt hele saken. Det som er annerledes med saken vår er at det IKKE handler om omsorgssvikt på noen måte.

Den handler om en krig saksbehandlerene ønsket å starte med oss fordi vi satte ned foten og krevde å bli behandlet som mennesker og etter lovverket. Når dette ikke hjalp, navnga vi at våre to saksbehandlere dundret rundt på vinduer og vegger hjemme på huset vårt fullstendig uanmeldt. Vi gikk da ut med hendelsen, navn på ansatte og at dette er helt uakseptabelt. Da fikk vi beskjed om at vi hadde startet en krig med bvtj. Det har vi også på lydopptak. Der forteller de om at denne krigen er det dummeste vi noen gang har prøvd å lage.

Fra denne dag gikk det fullstendig nedover. De skulle legge frem omsorgsovertakelsen uten engang å ha tilbudt oss et hjelpetiltak. Det var faktisk vi som kom med mange forslag om hjelpetiltak om hvordan vi kunne løse det og ha et rolig,  godt og hyggelig samarbeid med bvtj. Dessverre nektet de å gi fra seg saken. De krevde at de skulle fortsette å beholde saken vår og at det ikke fantes noe annen utvei. I etterkant forsto vi jo om at de ønsket var å ta hevn over mamma enn å ha et hyggelig samarbeid med familien. I vår sak endte konflikten mellom meg, mamma og saksbehandlere med at vi ikke fikk noen form for hjelp eller forslag før de bestemte seg for å ta oss.

Så i vår sak så endte denne konflikten mellom meg, mamma og saksbehandlere, i at de uten noe som helst form for hjelp eller forslag bestemte seg for å ta oss.

Denne saken bør også vekke interesse inn mot følgende sak vi kjørte i går på Alternativ Media. 

Kommenter og del gjerne fra: ALTERNATIV MEDIA FACEBOOK
Lik og følg oss også 😉