Martin Luther King en fantastisk taler og en inspirator for alle som kjemper for menneskerettigheter.

Meninger Vidar Gustad: Skriben Alternativ Media

Det er 50 år siden Martin Luther King jr ble drept. Han var kjent for sine fantastiske taler. han ble skutt i Memphis. Han ble drept av, James Earl Ray.

Martin Luther King er ansett for å være en av de mest karismatiske og dyktige talerne verden har sett. Han hentet mye inspirasjon fra Mahatma Gandhi. Mantraet var IKKE VOLD. Martin Luther King stod opp for de vansligstilte, men ble kanskje mest kjent for å kjempe mot rasehat og diskriminering. Han er best kjent for sitt arbeid for at svarte skulle oppnå samme borgerrettigheter som hvite i USA ved bruk av fredelige metoder som ikkevold og sivil ulydighet.

Den mest berømte talen er:

I HAVE A DREAM

En tale som ble holdt i Washington og denne er senere sett av millioner. Det sies at det var samlet 200 000 i 1963.. Denne talen går inn i historien som en av tidenes sterkeste taler og er sentral i den amerikanske borgerrettsbevegelsen.

 

Lite utdrag:

«Jeg har en drøm om at denne nasjonen en dag vil reise seg og leve opp til den sanne betydningen av grunnlovserklæringen, at alle mennesker er født like Jeg har en drøm om at mine fire små barn en dag skal leve i en nasjon der de ikke bedømmes ut fra hudfarge, men ut fra sin karakter og personlighet..»


Fikk nobelprisen:

Martin Luther King fikk Nobels fredspris for sin IKKE VOLDs aktivisme.

Her kan du høre hans tale i auditoriet ved Oslo Universitet i Oslo den 10 Desember 1964.

Dette er hentet fra Martin Luther Kings siste tale. Her sier han at » Vi har vanskelige dager foran oss. Men det gjør ikke noe. For jeg har vært på en fjelltopp, jeg bryr meg ikke.

Temmelig sterkt når vi vet at han ble drept noen timer senere:

Det


«I HAVE A DREAM»: tenker nok mange med GUL VEST verden over. Mange tenker nok at man burde hatt en slik karismatisk taler. En som samler troppene..

Det er endel som mener Martin Luther King slettes ikke skrev sine egne taler. Hentet fra en post på Alternativ Media:

«Talen har dog i ettertid blitt avslørt som et lappeteppe av plagiat fra flere forskjellige kilder, selv sekundærkilder. Blant annet skal den ha vært plagiert fra en tale som ble holdt på et republikansk møte i 1952 av Archibald J. Carey jr., som også var svart. Dessuten var det heller ikke Martin Luther King som lå bak den plagierte talen, men Kings skyggeskriver, fremste rådgiver og mentor, kommunistiske Stanley Levison!»

Det kan kanskje være en ide å tenke over at denne mannen kom seg fram gjennom å bruke andres språk. Jeg mener at dette ikke nødvendigvis er en svakhet. Om det er rent plagiat er det selvsagt moralsk over streken, men sånn generelt mener jeg

Den aktivist som henter mest god informasjon og gjør den om til sin egen er den mest effektive aktivist. De fleste tanker er tenkt før, men å sette det inn i en setting som skaper friksjon for aktivismen er en egen kunst. Så bruk det andre lærer deg og gjør det med STIL.


Author: Leserinnlegg

Denne kontoen benyttes kun for å publisere innsendte leserinnlegg.

1 thought on “Martin Luther King en fantastisk taler og en inspirator for alle som kjemper for menneskerettigheter.

  1. Ja så flott en Mann og hvor er vi i Norge? Feige, redde? Vi må stå opp å fortelle og vise til at Norge bryter våre Menneskerettigheter hver eneste dag. Nå er det nok ødeleggelser av barn og mennesker rundt i Norge! Vi blir behandlet som dritt, dyr har mer beskyttelse en oss! Elsker dyr jeg men syns virkelig vi mennesker burde ha en lik verdi og at rettferdighet, solidaritet er vår største verdi! Ikke sån det i dag hvor makt, penger og korrupsjon er det som står i høysete….Jeg gremmes over hvordan vi mennesker oppfører oss mot hverandre! Jeg har bestemt meg jeg gir meg ikke før mitt siste åndedrag!!! STÅ OPP MENNESKER! VÅG DEG SELV OG DINE RETTIGHETER!

Comments are closed.