Halal- og Kosher slakting forbudt i Belgia fra i dag.

(Foto: Pexels)

Fra og med i dag er både Kosher- og Halal slakting forbudt i den belgiske Flanders regionen, mens i Walloon blir de brutale slaktemetodene forbudt fra 1. august i år.

Lovforslaget som ble enstemmig vedtatt  i det belgiske parlamentet i juni 2017 har vært gjenstand for kritikk fra de muslimske og jødiske samfunnene, da loven nå påbyr slakterne å bedøve dyrene før slakting, noe som ikke er tillat i islam og jødedommen.

Det er dyrenes rettigheter som er motivet for dette forbudet, men ikke alle lar det hensynet veie særlig tungt. Pinchas Goldschmidt som er leder for Konferansen for europeiske rabbinere har blant annet uttalt at «Dette er en trist dag for jøder i Europa, og en trist dag for religionsfrihet i Europa».

Disse slaktemetodene har forarget dyrevenner lenge, da de går ut på at dyrene uten bedøvelse skal blø ihjel mens de enda er bevisste og blir påført unødig skrekk og smerte.

Kilder:
Voice of Europe.
Sputnik international.