En moderne form for lobbyvirksomhet får lyset på seg.

Mediene og Internett har blitt en boltreplass for en moderne form for lobbyvirksomhet. Vi snakker om Astroturf. Det betyr kunsgress på norsk og derfor snakker man om den falske grasroten. Astroturf metodene sies nå å være viktigere for selskaper, spesielle interesser og politiske interesser enn tradisjonell lobby.

Den amerikanske journalisten Sharyl Attkisson er en forkjemper for å belyse begrepet Astroturf.


Astroturfere skjuler seg ofte og publiserer anonyme blogger, skriver brev til redaktøren, er i kommentarfelt, produserer annonser, starter non profitt, etablerer Facebook- og Twitter-kontoer, Facebook grupper som driter ut personer, rediger Wikipedia-sider eller legger ut kommentarer online for å prøve å lure deg til å tro at en uavhengig grasrotbevegelse som snakker. De bruker sine partnere i blogger og i nyhetsmediene i et forsøk på å gi en legitimitet eller upartiskhet til deres innsats.

Hele poenget med astroturf er å overbevise deg om at det er en utbredt støtte for eller mot en agenda når det ikke er det.

Språket til astroturfere inkluderer ofte betente ord som: Konspirasjonsteori, antisemitt, gal, kvakksalver, konsensus, debunking, fornektere, uvitenskap, tinfoil hatt osv. Du lærer å kjenne de igjen på språket ved å studere noen av de mest opplagte astroturferne. De har en tendens til å erklære at debatten er over når den ikke er det. De hevder at » alle» er enig med dem selv om ikke alle er enig.

Astroturfers og propagandister har en tendens til å angripe og kontroversialisere nyhetsorganisasjonene, personlighetene og menneskene som omgir et problem i stedet for å holde seg til fakta. De prøver å sensurere og stilne emner og meningsbærere fremfor å engasjere dem. Og mest av alt, de forbeholder seg all sin uttrykkende skeptisisme for de som utsettes for urettferdighet i stedet for forseelsene. Med andre ord, i stedet for å stille spørsmålstegn ved myndighetene, stiller de spørsmål til de som spørsmål om myndighetene.
Takk til Sharyl Atkisson


Det er åpenbart spesielle mennesker som tiltrekkes å drive en slik type virksomhet. Det er ekstrem trussel mot ytringsfriheten. Det kommer gode indikasjoner om at noen av de har en beskyttelse fra rettssystemet. «Staten i staten» er i ferd med å vokse frem som et kjent begrep. Flere spekulerer om at de noen av de har en immunitet. De kan selv drive med konspirasjon uten å straffes. Der andre blir straffet blir saker mot dem henlagt. Dette er et mønster. De som angriper andre for å drive konspirasjonsteori driver selv å sprer falske teorier. Det blir morsomt fremover. Vi har beviser for at de selv driver konspirasjonsteori.

Astroturferne i Norge er redde. De vet at når de er avslørt får de hele folket mot seg. Deres metode er å få andre til å bruke samme metode uten at de vet det selv. Derfor er det mange som bruker sekundær psykopatiske metoder i debattene. Ved å beskrive problemet blir ukulturen belyst og det som mange mener er nett – troll sprekker. Min påstand er at disse menneskene er farligere enn vanlige nett – troll. De bærer farlig ideologi i seg og er en trussel for ytringsfriheten og det de ynder å kalle demokrati..

Det er nå store endringer på gang og vi er selvsagt ikke redd for å eksponere mennesker som opptrer på denne måten. Vi vet hvem mange av dem er og et økende antall mennesker i Norge vet hvem de er.

Vi ber folk ha liten eller ingen respekt for anonyme bloggere som angriper samfunnskritikere. Folk skal kritisere Staten ikke de som kritiserer Staten. Folk skal hjelpe til å ta maktaperatet ikke støtte opp om det anonymt.

Fase 1 var å innhente informasjon og skrive teori. Den er ferdig.
Fase 2 er å lete etter trollene og lyse på dem. Flere er eksponert. Det kan virke som flere vender seg mot dem.Resett, Nabintu Herland, Faktasiden, Alterantiv Media og en god del flere. Trollene belyses og dehar ekstremt gode våpen som kan brukes på tiårsvis.

Set flomlys på dem. Bruk list så du kommer unna ved å beskrive det generelt. Du trenger ikke gå direkte på person for ordet beskriver ideologien og metodene. ASTROTURF – den falske grasroten. Disse fire ordene skremmer dem – VIRKELIG. Den falske grasroten er psykopatisk og statens overgripere skjuler seg bak metodene. Enten de som bruker metodene er nyttige idioter eller psykopatisk anlagt.

Meninger: Vidar Gustad. Skribent Alternativ MEDIA

Verdt å høre Anita Sweeneys video som pensler innpå dette med psykopati og ser det litt inn mot denne tematikken. Her ved å kalle det trolling.