Første dom i Storbritannia, mor dømt for kjønnslemlestelse av 3 årig datter.

Mor gråt da hun ble dømt, datteren gråt garantert mer da hun ble ødelagt for livet..

Dette skal ha skjedd i Øst-London i en rettssak på Old Bay.

Partneren til kvinnen, en 43 år gammel mann ble frikjent. Kvinnen som ble dømt er fra Uganda, og forbannelser ble funnet i hjemmet hennes, som skulle skremme sosialarbeidere fra å anmelde dette barbariet.

Datteren ble trent opp til å lyve for politiet, og moren som ikke kan bli identifisert av juridiske grunner, nektet alt ansvar med denne ugjerningen.

En kan risikere 14 års fengsel for å skade kvinners ytre kjønnsorganer FGM- uten at det er noen medisinsk grunn for dette.

Kvinnen påstod at datteren hadde skadet seg i underlivet da hun var tre år, etter at hun hadde klatret for å få tak i en kjeks i August 2017.

Jenta mistet mye blod etter kjønnslemlestelsen fikk juriemedlemmene vite, og Medics varslet politet etter hun var blitt behandlet i Leytonstone på Whipps Cross Hospital.

Politiet fant beviser på hekseri i hjemmet til foreldrene mens de var på Bali.

To ku-tunger i en ledning med negler, og en liten stump kniv var innebygget i den. Papirbiter med navnene til politimenn og en sosialarbeider som var involvert i undersøkelsen ble funnet sammen med forskjellig frukt. Hekseriet skulle få disse menneskene til å holde munn og trekke seg fra disse anklagene de kom med, fortalte anklager Caroline Carberry QC.

Bak toalettet på badet ble det funnet et bilde av en sosialarbeider i pepper oppi ei krukke.

Det har vært tre FMG – anmeldte som er tatt til retten tidligere, alle de tre førte til frikjennelse.

FGM-aktør Aneeta Prem, fra Freedom Charity, sa at dette forsøkes å holdes hemmelig, og kan derfor være veldig vanskelig å oppdage. Fagfolk er redde for å ta tak i disse forferdelige inngrepene, så at det kom en dom i dag er et historisk og viktig øyeblikk, mente hun.

Dette er en middelaldersk skikk som ikke kan tolereres i samfunnet vårt, og alle som er skyldige i dette barbariet som går ut over små jenter og kvinner må straffes strengt. En må få slutt på FMG.

Ofrene for denne regelrette torturen har ingen ting de skulle ha sagt, dette blir ofte gjort mot jentene og kvinnene sin vilje.

Det er nesten umulig å sette seg inn de fryktelige smertene disse ofrene må gå gjennom, angst og redsel i tillegg til ulidelige smerter.

Jentene som gjennomgår FGM blir fysisk og ofte psykisk ødelagte for livet


Kvinnelig kjønnslemlestelse

  • Inkluderer «delvis eller total fjerning av kvinnelige ytre kjønnsorganer eller annen skade på de kvinnelige kjønnsorganene av ikke-medisinske grunner»
  • Øvelse i 30 land i Afrika og noen land i Asia og Midtøsten
  • Anslagsvis tre millioner jenter og kvinner over hele verden er i fare hvert år
  • Om lag 125 millioner ofre anslås å leve med konsekvensene
  • Det utføres vanligvis på unge jenter, ofte mellom barndommen og 15 år
  • Ofte motivert av tro på hva som anses som en riktig seksuell oppførsel, å forberede en jente eller kvinne for voksenliv og ekteskap og for å sikre «ren femininitet»
  • Farer inkluderer alvorlig blødning, problemer med urinering, infeksjoner, infertilitet og økt risiko for fødselskomplikasjoner og nyfødte dødsfall

Kilde: Verdens helseorganisasjon


Moren som er dømt for kjønnslemlestelse av den tre år gamle datteren er fra Uganda, men har bodd i Storbritannia i flere år. Det er ulovlig med kjønnslemlestelse i begge land påstod CPS.

Alle kvinner og jenter skal føle seg trygge for barbari som dette i London, og kampen mot dette skal fortsette med full styrke til det blir helt slutt på det skal Borgermester i London Sadiq Khan ha uttalt.

Les også: Kjønnslemlestelse-av-gutter-og-jenter

Kilde: bbc.news/uk-england