Danmark: 14 siktet for å ha delt drapsvideoen av jentene i Marokko.

Skjermdump CBS/Youtube

14 personer er ifølge en pressemelding fra Østjyllands politi, siktet for å ha delt den brutale drapsvideoen fra Marokko, hvor den 28-årige Maren Ueland fra Bryne og den 24-årige Louisa Vesterager Jespersen fra Danmark ble overfalt, mishandlet og fikk hodene skåret av av islamistiske terrorister, melder Berlingske Tidene.

Drapene fant sted i desember i fjor, og siden da har politiet mottatt 118 henvendelser, forteller politiinspektør Michael Kjeldgaard.

– De er alle siktet for å ha overtrådt straffeloven ved å dele videoen, mest via Facebook messenger eller andre sosiale medier, sier han i pressemeldingen.

Siktelsene understreker alvoret ved å dele denne videoen. Den er voldsom og ubehagelig, og regnes også som krenkende for både ofre og deres pårørende.

Alderen på de siktede er mellom 69 år og helt ned til 13 år. Det vil si at noen også befinner seg under den kriminelle lavalder. Det fremgår i siktelsene at politiet ser mer alvorlig på noen av delingene enn andre.

«12 personer er siktet for, under skjerpende omstendigheter, å uberettiget videredelt videoen, til tross for at den vedrører en annen persons private forhold, under omstendigheter som åpenbart kan forlanges unntatt offentligheten».

Har man videoen lagret, bør man slette den, mener Østjyllands politi.