I snitt har tre kirker blitt vandalisert hver dag de siste tre årene i Frankrike.

Det multikulturelle Frankrike går som forventet, og gjennom de siste tre årene har i gjennomsnitt tre kirker blitt vandalisert hver dag.

Ifølge en rapport som Breitbart refererer til ble det begått tusenvis av tilfeller av vandalisering og hærverk mot kirker i Frankrike, hvorav 1.045 saker i 2017. Ifølge det franske innenriksdepartementet steg dette tallet til 1.063 saker i 2018, om man inkluderer kirkegårder og andre kirkelige steder.

Tidligere i år ble det i løpet av kun èn uke registrert hele tolv vandaliseringer av kirker, inkludert ett tilfelle hvor vandalene forsøkte å sette fyr på Saint-Sulpice kirke i Paris.

Blant de kristofobiske angrepene ble det smurt avføring på en vegg på Notre-Dame des Enfants og stjålet gjenstander fra alteret.

I en innvandringstett bydel ble den over 800 år gamle Basilica i Saint-Denis i Paris også vandalisert hvor blant annet det uvurderlige orgelet bla skadet og glassmalerier knust.

Fra 2016 til 2018 økte antall tyveri av hellige gjenstander fra 121 til 129. Mange av disse gir enkel gevinst for salg, da gjenstandene fra de nærmest ubeskyttede kirkene selges lett videre.

I fjor ble to rumenske migranter arrestert, mistenkt for å ha stått bak flere tyverier fra kriker i og omkring Paris. De påstås de har stjålet verdier for opp til 70.000 euro.

Har du meninger om saken, benytt vårt kommentarfelt.