India bruker 147 ganger mere på romfart, enn det de mottar i bistand fra Norge.

Ifølge The New Indian Express er budsjettet i år for indisk romfart på 10,252 crore (En crore som er ti millioner rupi, tilsvarer ca 1,2 millioner kroner), altså ca 12 milliarder kroner – 1200 millioner kroner. Til Sammenligning var, ifølge Norad, norsk bistand til India i fjor 83,4 millioner, Altså en dråpe av Indias prestisjefulle budsjett for deres eget romprogram, som blant annet inneholder planer om en bemannet romferd.

Det som legitimerer denne idiotiske symbolpolitikken, som går ut på å fremstille norske sittende regjeringer som verdens frelsere, er den manipulerende illusjonen om Norge som ett av verdens rikeste land.

Norge er ikke verdens rikeste land – Norge er ett av verdens rikeste land pr. innbygger, men ikke det landet i verden som har mest penger eller har den største økonomien og de største budsjettene. Og når vi er så få innbyggere, har vi ikke spesielt mye penger i kassen i forhold til de befolkningsrike land.

Om noen i Norge hadde tatt til orde for å lage et eget budsjett for å sende nordmenn ut i bemannede romferder, ville de fort blitt avfeid som idioter med luksusdrømmer. Og det ville naturligvis blitt løftet rasjonelle motargumenter om at vi har langt mer viktigere ting å bruke pengene på. Dette fordi vi er en liten befolkning med et lite budsjett i forhold til land med en massiv befolkning.

Det er mulig at de 83,4 millionene Norge gir til India blir brukt på viktige humanitære forhold, men hvorfor kan ikke India bruke 1/147 del av sitt luksuriøse budsjett for romfart på å løse disse problemene selv? Fordi de ikke behøver, da Norge og andre land med samvittighetskvaler for egen suksess gjør det for dem?

Gi gjerne din kommentar.