Demokratene og Selvstendighetspartiet innleder valgsamarbeid.

Leserinnlegg av Oliver Anderson.

De to nasjonalkonservative partiene vil stille med felles lister til høstens kommunestyre- og fylkestingsvalg.

I en pressemelding publisert på hjemmesidene til Selvstendighethetspartiet opplyser Demokratene og Selvstendighethetspartiet at de to partiene nå vil innlede et samarbeid.

Pressemeldingen kan leses i sin helhet under:

Vi har gleden av å meddele at Demokratene og Selvstendighetspartiet har innledet et nasjonalkonservativt listesamarbeid under årets kommunestyre- og fylkestingsvalg.

Demokratene er et etablert, landsdekkende, registrert parti. Selvstendighetspartiet er pr. i dag en organisasjon med et eget program, og en ambisjon om å kunne bli et registrert parti.

I denne situasjonen har regelverket gjort det umulig for Selvstendighetspartiet å stille egne lister, utenom i Oslo. Demokratene har på sin side hatt behov for nytt blod på våre lister, spesielt i flere fylker hvor vi ikke har hatt fylkeslag. Et samarbeid med både medlemmer av Demokratene og medlemmer av Selvstendighetspartiet på Demokratenes lister ser vi på som en vinn-vinn-situasjon for begge.

Velgere på den patriotiske siden i norsk politikk har lenge etterlyst et samarbeid mellom alle de nasjonalkonservative partiene i Norge. Dette har vi lyttet til. Derfor har vi sammen med Selvstendighetspartiet tatt ansvar og lansert dette initiativet. Vi håper at dette kommer til å sette en trend frem til stortingsvalget 2021, som vil lede til et bredt samarbeid der flere aktører blir med.

Våre partiprogrammer er sammenfallende på alle de viktigste sakene, som realisme i spørsmålet om innvandring og tilbakevandring, sikkerhet, nasjonal suverenitet, lokalt selvstyre, nei til bompenger og ut av EØS. Demokratene var tidlig ute, noen vil si forut for sin tid, til å advare imot konsekvensene av det multikulturelle eksperimentet, allerede i 2002, da partiet ble grunnlagt.

Demokratene og Selvstendighetspartiet utfyller hverandre. Vi i Demokratene har erfaring og er allerede representert i norsk offentlighet. Selvstendighetspartiet på sin side er et friskt pust med mange unge dedikerte medlemmer. Vi i Demokratene er imponerte over hva de har fått til med begrensede ressurser på kort tid. Vi er derfor stolte over å annonsere dette samarbeidet.

Vi anbefaler alle til å treffe oss på våre valgkamparrangementer de kommende månedene. Makan Kasheikal Leder i Demokratene.

Ellen Due Brynjulfsen Leder i Selvstendighetspartiet.

Åpner for samarbeid også til stortingsvalget 2021

I to separate intervjuer med nettavisen Resett uttrykker partileder for Selvstendighetspartiet og Demokratene seg positive et samarbeid også til stortingsvalget 2021.

Om Ellen Due Brynjulfsens kommentarer til Resett lørdag, sier Kasheikal følgende:

– Jeg er helt enig med alt hun sier her. Det er verdt å merke seg at Selvstendighetspartiet har gjort den selvsagt allerede innleverte listen yngre enn det som er vanlig for Demokratenes lister. Det er vi veldig glade for. Ellen er for øvrig en svært dyktig politiker, som er lett å samarbeide med, og det kan bety mye for det fremtidige samarbeidet. Kjemien betyr alltid mye i et samarbeid.