Musikkfestivalen «Afrofuture» tar dobbel billettpris for hvite mennesker.

Detroit: Denne hårreisende forskjellsbehandlingen føyer seg pent inn i rekken av rasistiske handlinger, holdninger og tiltak som i full offentlighet, og i tillegg til offentlig applaudering, rettes mot verdens mest forfulgte minoritet – hvite mennesker, og i særdeleshet hvite menn.

Den dårlige unnskyldingen fra festivalens ledelse, som forsøker å snu saken opp ned som om det er de som er mørke i huden som får rabatt, er at dette er et tiltak ment for å sikre at marginale grupper får en «rettferdig mulighet til å nyte hendelser i sitt eget samfunn».

Breitbart melder at festivalen som skal starte 3. august praktiserer et raseoppdelt billettsystem som fungerer på følgende måte:

Om man bestiller i god tid koster en billett 10 dollar for POC (peopple of color), mens 20 dollar for NONPOC (hvite mennesker).

Bestiller man nærmere opp mot arrangementet, koster billetten 40 dollar for hvite, og 20 dollar for absolutt alle andre raser.

Ikke er denne prisningen basert på rase bare uetisk og uakseptabel, men den bryter også amerikansk lov om Sivil rights act of 1964 title 2, som sier:

«Alle personer har rett til å nyte fult ut og på lik måte varer, tjenester, fasiliteter, privilegier, fordeler, innkvartering og alle steder med offentlig innkvartering, uten diskriminering eller segregasjon på grunnlag av rase, farge, religion eller nasjonal opprinnelse».

Har du meninger om denne saken, benytt vårt kommentarfelt. Del gjerne.