Sju arabiske menn til knivangrep mot julefeirende i prestegård – en drept og flere skadet

Utenfor interesse for norsk mainstream media, så vidt vi har registert, har flere deltagere på en julefeiring i en prestegård i den tyske byen Aud-Bad Schlema, blitt brutalt angrepet og knivstukket på selveste julaften.

Pastoratet i den tyske byen hadde invitert ensomme og trengende til julefeiring på prestegården. Hensikten var at de inviterte skulle slippe å tilbringe julaften alene, uten gaver. Dessverre ble ikke arrangementet like trivelig og medmenneskelig som de hadde tenkt seg.

Av ikke oppgitt grunn, ble en arabisk mann, hvis eksakte opprinnelse ikke var kjent, bortvist fra julefeiringen og prestegården. Men fred og ro ble det ikke av den grunn. Klokken 22.20 på kvelden dukket han opp igjen, men da i en gruppe med tilsammen sju arabiske menn.

Det oppstod flere sammenstøt, og til å begynne med ble en ansatt i menigheten skadet av at en av angriperne stakk den ansatte i magen med kniv. Minst en annen person ble også skadet og bragt til sykehus med ambulamse. Kort tid senere innledet politiet etterforskning på åstedet. Welt melder at gjerningsmennene er på flukt.

Chemnitzb politidirektorat melder følgende:

Under en julefeiring for trengende brøt konflikter ut i prestegården Pestalozzigatan i går kveld, mens de delte ut gaver. Arrangørene ble tvunget til å tilsnakke en 53-åring flere ganger. Dette førte til at han ble tvunget til å forlate arrangamentet. Litt senere dukket en gruppe menn opp på plassen, som tydelig beskrives som mennesker fra den arabiske verden. Dette førte til ytterligere ny konflikt, som eskalerte til overgrep mot en 34-årig som måtte opereres på sykehus. Under konflikten ble en 51-åring alvorlig skadet, og døde senere av skadene.

Politiet oppgir at den avdøde 51-åringen er tysk statsborger, og den skadede 34-åringen er iransk statsborger. 53-åringen som ble først bortvist fra julefeiringen er en syrisk statsborger.