Russlands nasjonalisme redder russiske liv

Allerede ved første tegn på at koronaviruset spredde seg utenfor Hubei provinsen i Kina ga president Putin beskjed om at all innreise fra Kina og andre nasjoner hvor koronaviruset dukket opp skulle stoppes og dette har utvilsomt reddet russiske liv.

Til forskjell fra Norge og resten av Europa valgte Russland å stenge grensene da en kinesisk lege i begynnelsen av januar i år varslet om utbruddet av koronaviruset i Hubei provinsen, og dette ser man i dag tydelig har hat den ønskede effekten at landet i dag kun har 20 tilfeller av koronasmittede personer som alle er russere som har vendt hjem fra reiser i utlandet.

Ser man derimot til de Europeiske nasjonene hvor man lot politisk korrekthet og ikke sunn fornuft styre landets politikk ser man en katastrofal utvikling av spredningen av koronapandemien med flere tusener smittet og hundrevis av døde, og man kan jo spørre seg om europeiske politikere og mediers beskyldninger om at folk som fryktet koronaviruset var rasister virkelig var på sin plass.

Under kan du lese en artikkel fra februar der NRK fremmed ideen om at Europeere og amerikanere er rasister fordi de frykter koronaviruset og spredningen av dette fra Kinesiske turister og immigranter.

https://www.nrk.no/urix/kinesere-rammet-av-fordommer-og-fremmedfrykt-etter-virusutbrudd-1.14885458

Russernes nasjonalisme har dermed som nevnt tidligere i denne artikkelen sett ut til å ha hat den ønskede effekten at man har greid å forhindre en spredning innad i Russland av koronaviruset som ikke kan håndteres, og at man har vist at eneste måten å virkelig kunne beskytte seg mot pandemier og andre trusler utenfra er ved å ha god kontroll på landets grenser.