Hellas: Tunnel funnet fullpakket med militære våpen – 11 venstreekstremister arrestert.

Hellas/Athen: Totalt 11 medlemmer av den venstreekstreme tyrkiske organisasjonen Folkets revolusjonære parti (DHKP) er avslørt og arrestert av greske myndigheter sist torsdag, etter at det ble oppdaget en 47 meter lang tunnel fullstappet med militære våpen.

Alle de pågrepne er tyrkiske statsborgere. Disse ble sirklet inn under et raid av gresk etterretningstjeneste og anti-terror politi, melder den greske avisen Kathimerini.

DHKP beskrives som en Marxist-Leninistisk venstreekstrem gruppering, og klassifiseres av USA, EU, Storbritannia og Tyrkia som en terrororganisasjon. Gruppen er tidligere involvert i flere terrorangrep, og ønsker å innføre et kommunistisk regime i Tyrkia. Den venstreekstreme terrororganisasjonen er også mistenkt for å ha stått bak et selvmordsangrep mot USAs ambasade tilbake i Ankara i 2013.

Under raidet som pågikk mot flere eiendommer i Athens distrikter Sepholia og Exarchia, fant sikkerhetsstyrkene blant annet en 47 meter lang tunnel som var fyllt opp med militære våpen som anti-tank skyts, granatkastere, AK-47 automatvåpen, og andre våpen og våpendeler.

I leilighetene som ble gjennomsøkt, ble PCèr mobiltelefoner og annet digitalt utstyr konfiskert.

I tillegg til de 11 som ble arrestert som direkte følge av funnene i tunnelen, er ytterligere 15 andre arrestert. Den ene for å forsøke å sabotere Interpols internasjonale etterlysning og for å være involvert i den venstreekstreme terrororganisasjonen, og de andre for å ikke ha gyldig oppholdstillatelse.

Kommentar:

Hvordan ville mainstream media håndtert denne saken om det var en gruppe som de definerte som høyreekstreme som hadde blitt avslørt å være i besittelse av en tunnel stappfull av militære våpen?

Ikke så viktig? Eller med skråblikk på «hvilket tankegods» som har avlet frem disse ekstremistene, og konkludert med at «denslags tankegods» må tas ved roten – altså med ytterligere bruk av sensur mot alt de greier med bruk av lys og lykter å definere som «høyreekstremister?

Author: Ronny Rønning

Tradi-journalist for Alternativ Media