Brittisk polis uppmanar att anmäla vita för rasism

Polisen i Storbritannien uppmanar allmänheten att rapportera in «vita människor» som kan vara «hatfulla», även om de inte begår något direkt brott.

Videofilmen är en del av en kampanj som heter Zero tolerance to hate crime. Den har för avsikt att minska och förebygga «vita mäns» trakassering av svarta, migranter, muslimer osv. Den lanserades med hjälp av » en grupp av olika minoritetssamhällen som uttryckte känslor av disharmoni och oro efter Brexit resultatet».

Först ser man en vit man som angriper verbalt en butiksinnehavare «för att han är svart». Sedan ser man en vit man som rycker av huvudbonaden av en muslimsk kvinna innan han våldsamt pressar ner henne till marken. Till sist ser man en busschaufför som vägrar en svart man att åka med.

Enligt den brittiska polisen är en hatfull händelse «alla icke-kriminella händelser som uppfattas av offret eller av någon annan person som motiverat av hat eller fördomar».

Förra året utsattes över 19 000 barn för grooming, som är ett lite mildare uttryck för grov våldtäkt i form av serievåldtäkt eller gängvåldtäkt. Det finns ingen video eller annan kampanjmaterial ute för att sätta stopp för detta.

Läs också: https://resett.no/2019/12/31/uk-19-000-barn-utsatt-for-grooming-i-2019-ikke-verdig-en-plass-i-dronningens-tale/