Oppsagt fra Trondheim kommune for lovlige ytringer på Alternativ media

Mandag den 30. mars fikk Anneli Virtanen, via et rekomandert brev fra Kommunaldirektøren i Trondheim kommune, oppsigelse fra sin stilling som driftsleder i Trondheim Bydrift.

Dette skjer etter hva Anneli opplever som en prosess som minner om en ren heksejakt med trakassering, utfrysning og mobing siden starten av desember.

Anneli har sammen sin samboer Ronny Rønning vært aktiv hos Alternativ Media, som for stadig flere lesere og seere har blitt kjent for sine politisk ukorrekte artikler og livesendinger. Dette er ifølge hennes ledere, Bydriftsjef Per Øystein Karlsen og avdelingsleder Roger Hagestuen, uforenelig med å være driftsleder i Trondheim bydrift, hvor hun har hatt ansvaret for trær, planter og parkanlegg i Trondheim sentrum.

Etterhvert som Anneli har påvist at en oppsigelse på grunnlag av hennes lovlige aktiviteter på fritiden er lovstridig, har det til stadighet, gjennom utallige og utmattende møter, dukket opp nye kreative argumenter – som at hun skal være en «sikkerhetsrisiko», «bruk av høyreekstrem symbolikkbruk», sistnevnte forankret i at Alternativ Media hadde hengende et norsk flagg og en vikingeøks på veggen i studioet, og at hun har hatt kontakt med noen medlemmer i NMR fra når hun bodde i Sverge – har også blitt trukket frem. Og på toppen av det hele har hun blitt sammenlignet med terroristen og massemorderen Anders Behring Breivik.

Anneli og Alternativ Media besitter store mengder dokumentasjon på hennes lederes håndtering av saken. Deres uttalelser og handlinger indikerer sterkt at også politiske aktører har medvirket.

Denne dokumentasjonen er nå overlevert Annelis jurister som jobber aktivt med saken. Trondheim Kommune har fått oversendt prosessvarsel fra hennes jurister, noe som sannsynligvis motiverte til en endelig avgjørelse fra kommunen, som til da ikke har vist noe annet en handlingslammelse og uthaling.

Alternativ Media har tidligere eksponert lydopptak og andre bevis for hennes lederes oppførsel. Dette er bare toppen av isfjellet av dokumentasjon og bevis Virtanen besitter, som nå er overlevert hennes jurister. Etter å ha vurdert dokumentasjonen kategoriserer de behandlingen av henne som meget alvorlig.

Vi vil kontinuerlig rapportere videre om utviklingen i denne saken, og oppfordrer alle som står for ytringsfriheten til å gi Anneli all den støtte og oppmuntring hun kan få.

Author: Ronny Rønning

Tradi-journalist for Alternativ Media

11 thoughts on “Oppsagt fra Trondheim kommune for lovlige ytringer på Alternativ media

 1. Her bør folk hjelpe til med å donere noen kroner slik at ytringsfriheten kan vinne frem mot kommunens tyranner!!

 2. Norge er på farlig kurs ! Skal restene av vårt Norge reddes må 3 kriterier innfris! Stopp innvandring( både asyl og arbeidsinnvandring)! Norge må snarest ut av av EØS og Schengen avtalene! Stopp klimasystemet ! Bitte lille Norge har overhodet ingen innvirkning på klimaet! Ikke i det heletatt!

 3. Slik mobbing og trakassering som kommunen her bedriver er det viktig å få en dom på og stoppet. Ellers er det fritt frem for alle som kaste folk ut vinduet uten saklig grunn

 4. Koronakrisen er politikerskapt! Det vi behøver er å skjære om gamle , og folk med kroniske sykdommer! Det er ingen mening i å nekte folk som ikke blir sykere enn av vanlig influensa å jobbe , drive idrett og reise på hytta! Hvorfor dette hysteriet! Er verden blitt gal?

 5. Er visst ikke bare i Trondheim denslags skjer …. Typisk i alle Ap kommuner ? Er visst noe på gang nordpå også. Farlig å være ærlig og påpeke juks og bedrag !

 6. Dette er jo Trondheim på sitt verste .. Rart at ikke toppskjæfen er å se eller å høre.. Jeg er sikker på at ho er i bakkant drar i taumene ,, Vær på vakt !!

 7. Dette er direkte skremmende som så mye annet som skjer i «demokratiet» Norge for tiden. Det er rett og slett ikke lovlig å si opp personer grunnet sine personlige meninger i politisk øyemed på fritiden!

  Hvis rettsvesenet fremdeles fungerer, -så skal Anneli Virtanen få full offentlig oppreisning og beklagelse, få jobben tilbake (om hun selv ønsker) -og en klekkelig millionerstatning for at dette vil forfølge henne og hennes forlovede uansett hvilken jobb hun måtte få i ettertid -om hun i det hele tatt får noen jobb etter dette.
  Det blir da inntektstap i arbeidslivet for resten av hennes forholdsvis unge liv.

  NÅ får vi se om demokratiet og ytringsfrihet fremdeles fungerer -for ikke å snakke om lovverket og rettsvesenet.

  Jeg oppfordrer alle til å støtte Anneli og Alternativ media verbalt og økonomisk -da dette handler om oss alle!.

 8. Jeg kjenner ikke denne saken til bunns, men det hadde vært interessant å fått høre hva «Fagbevegelse» mente om en slik oppsigelse. Nå var vel ikke Virtanen ansatt i en stilling der det var naturlig å være LO-medlem, men likevel burde vår kjære fagbevegelse mene noe om en slik sak! Er dem for tungt knytta til AP eller tør dem å motsi toppene der?

 9. Her skal det brukes av skattebetalernes penger for berge ræva på pakket. Fy fan!
  Det foregår dessverre slike metoder over hele landet.

Comments are closed.