Facebook och YouTube förbjuder teorier kring corona och 5G

Efter press av myndigheter meddelar nu Facebook att de kommer att vidta «aggresiva åtgärder» för att stoppa alternativa teorier kring coronaviruset. En av teorierna man förbjuder är diskussionerna om sambandet mellan 5G och coronasmittan.

På många sociala plattformer pågår det diskussioner om coronasviruset, om dess härstamning och om det har en koppling till utbyggnaden av 5G nätet. Som ett påstått resultat av det har flera 5G master i Storbritannien saboterats.

I Danmark har man tagit fram en ny lag som inskränker yttrings och pressfriheten och som gör det möjligt för staten att stänga ned webbplatser som publicerar information om coronaepidemin som inte har godkänts av de danska myndigheterna. Den som bryter mot lagen kan kastas i fängelse.

Även YouTube har intagit samma ställning och har raderat den uppmärksammade intervjun med David Icke på London Real.

Facebook säger att man «kommer bara att ta bort de inlägg som sannolikt kan orsaka fysisk skada, snarare än några inlägg som innehåller falska påståenden om en länk mellan telefonmast och covid-19-utbrottet». De återstår att se. Facebook och YouTube avgör vad som är skadligt och inte.

Först kom förslaget att regeringen ska få mera makt att bestämma utan att fråga stortinget/riksdagen på grund av coronkrisen. Därefter började man spara befolkningens platsdata genom olika teleoperatörer. Man säger att det är för att kunna «spåra smittan». Nu förbjuder man diskussioner och resonemang. Vad är nästa steg?

Author: Anneli Virtanen

1 thought on “Facebook och YouTube förbjuder teorier kring corona och 5G

 1. Der ser man hvilke store og mektige krefter som står bak og kontrollerer Fb og andre plattformer. At ikke flere forstår at det er en gigantisk mafia som står bak og driver sitt eget diktatoriske verdensherredømme -er komplett uforståelig. Svært få protesterer, -eller vi må heller si at svært få TØR å protestere og tale makta midt imot.
  De få sjelene som tør dette blir utsatt for heksejakt av politikere og media -og ganske sikkert med PST i ryggen.
  Man kalles åpent for høyreekstrem, rasist og konspiratorisk -og ingen gammelmedia tør å drive gravende journalistikk på disse som opererer langt verre enn nazistene noengang gjorde.
  Dette samtidig med at kommunistpartier som Rødt med flere får stadig mer taletid i offentlige medier som politikere -og gode nasjonalster som prøver å få fram hva som skjer blir trakassert og hånet!
  Journalister tør ikke gjøre jobben, politi og samtlige i politikere i utsatte stillinger har fått munnkurv -man skal ikke se bort fra at mange trues eller betales til taushet.
  Slik har det vært gjennom tidene -derfor får ikke folket fakta -og de fleste tier og samtykker i frykt for jobbene sine og trakassering for seg selv og sine.

Comments are closed.