Median tyst när en vit patient blir svårt misshandlad på vårdhem

En chockerande video på nätet visade hur Jaydon Hayden misshandlade en äldre vit patient på Walter Reuther Psychiatric hospital. Jaydon slår honom med knytnävsslag tills patienten blöder och ramlar ner från sängen.

Polisen i Detroit arresterade i torsdags Jaydon Hayden efter att en video när han slår en äldre man cirkulerade på nätet. Gärningsmannen har lagt ut ett flertal videon på hur han slår och misshandlar äldre patienter som är helt försvarslösa. Trots detta har vårdboendet inte vetat om vad som skett med patienterna.

Detroit News skriver väldigt kort om misshandeln och man nämner inte namn eller politisk medhörighet. Main stream median i landet är så gott som tyst. Hur hade rubrikerna sett ut om hudfärgen på patienten och vårdaren hade varit motsatt? Hade det inte då klassats som «hatbrott»? Om gärningsmannen hade varit vit hade media redan analyserat hans politiska ställning samt hans eventuella kopplingar till högerextrema händelser.