Extremister bakom skolverksamhet i Sverige

I Sverige finns det ett tiotal förskolor och skolor som drivs av våldsbejakande extremism. Hundratals barn kan radikaliseras och rekryteras av terrororganisationer. Nu först vill man ha lagförändringar för att stoppa det.

Säkerhetspolisen har kartlagt ett tiotal förskolor och skolor som drivs av personer med kopplingar till våldsbejakande extremism.

-Exakt hur det påverkar skolorna är svårt att säga, men det är tydligt att man använder skolorna för att få ut ett ideologiskt budskap, säger Johan Olsson, operativ chef hos Säkerhetspolisen. Enligt Olsson kan syftet vara flera, att finansiera verksamhet och skapa förutsättningar för rekrytering och radikalisering.

Sveriges inrikesminister Mikael Damberg skrev på sin Twitter idag att «detta får inte fortsätta!» Frågan är hur det kommer sig att Sveriges regering ens har godkänt att dessa skolor har fått växa fram? Dessa skolor har funnits i många år och när någon har ifrågasattit dem tidigare har de kallats «rasister». Nu fattas bara att Löfven kommenterar detta med att säga: » vi såg det inte komma». Eller att regeringen skärper lagstiftningen kring högerextremismen ytterligare, trots att högerpartierna i riksdagen har försökt sätta stopp för att vem som helst får driva friskolor.

Regeringen var väldigt snabb på att ändra lagstiftningen när Paolo Roberto åkte fast för sexköp. Det tog tre dagar och lagstiftningen ändrades. Så nu hoppas vi att regeringar sätter stopp för detta inom tre dagar. Att inom tre dagar är all denna form av extremism förbjuden och då ska det även gälla lokaler där man bedriver radikalisering i religionens namn. Har man tagit fan i båten får man ro honom i land.