Det «goda våldet» i Minneapolis talar för sig själv

Motståndet i Minneapolis växer mellan demonstranter och polisen. De våldsamma upploppen kommer efter att Georg Floyd, 46, kvävdes ihjäl av polisen. Allmänheten uppmanas att inte gå ut.

Under natten har flera byggnader i Minneapolis bränts ner. Tusentals demonstranter har samlats längs gatorna och man slår sönder polisbilar, plundrar butiker och slår sönder allt man ser. Minst en person ska ha dödats.

Upploppen utlöstes av en video som visar hur en vit polisman med knäet sätter sig på en svart mans nacke. På videon hör man hur Georg Floyd flera gånger säger «snälla, jag kan inte andas», innan han blir livlös. Senare förklaras han död.

Våldsvänstern i hela USA rättfärdigar våldet och vandaliseringen. På sociala mediekonton uppmanar man folk att donera bandage, första hjälpen förpackningar, desinfionsmedel, plywood skivor till sköldar, tennisrack och basebollträn. Man ber också om pengar som går till aktivister som blir häktade av polisen. På Twitter ser man videor hur Antifa slår sönder skyltfönster med kofot på lokala butiker. Varför butiksägarna ska drabbas av polisens övervåld är oförståeligt. Man hör också hur det ropas «skjut en vit man»!

Reaktionerna för detta inlägg på Facebook visar hur snedvriden syn man har. «Love to see it», «Give them hell» och massor med hjärtan. Det är uppenbart att våldsvänstern njuter av detta och letar efter ursäkter att vandalisera och utöva våld. Hur det här våldet kan sägas vara det «goda våldet» är ofattbart.

När en svart sjukvårdare misshandlade försvarlösa gamlingar på ett vårdhem i Detroit var massmedian tyst. Varför blev det inte våldsamma upplopp då? Varför uppmärksammas det bara när en svart man drabbas? När Tommie Lindh blev mördad blev det inte upplopp. Bara en stilla värdig minnesstund hölls. Men till och med detta var fel och betraktades som «odemokratiskt». När Anna Lena Lernhede mördades brändes inte enda byggnad ner. Inga butiker blev plundrade.

Man behöver inte argumentera för vilka ideologier och politiskt synsätt som är rätt, man behöver bara se på deras handlingar och låta det tala sitt tydliga språk.