Rapport fra Alternativ Medias svenske krigskorrespondent.

Foto: Pixabay Foto: Pixabay

Har Alternativ Media begynt å gjøre reportasjer fra krigsherjede land? Ja, en av våre journalitster, Anneli Virtanen, besøkte nylig vårt naboland. Hun kan bekrefte at det råder krigstilstander i Sverige:

Det som skulle bli ett trevligt besök där jag bodde förut, Nacka kommun i Sverige, blev tyvärr en stor chock för mig. Föreställ er att ni glada till mods åker till den plats där ni jobbat i flera år. Platsen heter Fisksätra. Området är Sveriges mest invandrartäta område. Där hade jag hand om alla grönområden och planteringar. När jag kommer dit ser jag brända bilar stå på rad. Fönsterrutor och balkongdörrar är sönderslagna. För ett år sedan var detta en ganska välskött plats.

Foto: Anneli Virtanen.

Jag träffar en av mina gamla kollegor. Han vill inte längre jobba där. Varför inte?

-Den senaste månaden har det skjuitits tre gånger med automateld här, säger han. En av gångerna skadades två personer svårt. En av de andra tillfällena fann polisen 20 stycken 9 mm tomhylsor.

En annan kvinnlig kollega har också begärt byte av arbetsområde. Hon besvärades av män som inte var vana vid att kvinnor kan arbeta i shorts och linne. De samlades runt henne och betedde sig hotfullt. Hennes chef var först ovillig till byte av arbetsområde men när hon frågade om han ville ha sin dotter jobbandes där gick han till slut med på byte av område.

Foto: Pixabay.

Min färd gick vidare till Orminge centrum där jag alltid köpte en kaffe med kanelbulle på Pressbyrån. Ägaren av Pressbyrån är en trevlig man som alltid tar sig tid att prata med sina kunder. För två veckor sedan blev Pressbyrån utsatt för knivrån. Flera maskerade män hotade personalen med kniv. De försvann från platsen med stöldgods och har inte gripits.

Brevid Pressbyrån ligger Myrsjöskolan. Min dotter gick på den skolan. Där blev en 15-årig flicka utsatt för våldtäktsförsök av tre unga män i 18 års åldern den 19 augusti.

Senare på kvällen träffar jag en nära vän till mig som bor i ett lite finare villaområde i Nacka. Hon berättar att hennes 13-åriga son blev rånad och misshandlad för tre veckor sedan. Sonen var på väg hem från skolan när ett gäng med utländsk härkomst rev av honom jackan och byxorna, varefter han blev sparkad och slagen. De tvingade även honom att slicka allas skor. Gärningsmännen hotade honom med värre saker om han berättade vidare om saken. Nu planerar familjen att flytta därifrån till en annan ort.

Många av er tänker kanske nu att det här kan inte vara sant. Det är alldeles för många olika kriminella handlingar för att det ska vara trovärdigt. Men, det är sant! Situationen i Norge kommer att vara likadan om bara ett par år om inte myndigheterna tar itu med dessa problem som ingen vågar prata om för då är du rasist eller nazist. Jag lämnade Sverige för ett år sedan bland annat för att utvecklingen i landet skrämde mig. Men, om det blir likadant i Norge, vart ska jag och min kjäreste ta vägen då?