SIAN-profil og Alliansens førstekandidat funnet død – ønskes fremdeles øverst på Alliansens valgliste.

Lørdag klokken 13.17. fikk politiet i Kristiansand en melding som medførte at SIAN-profil og førstekandidat for Alliansen i Vest-Agder, Dan-Eivind Lid, ble funnet død i en leilighet. Politiet karakteriserte først dødsfallet som mistenkelig, men det blir nå etterforsket som drap. PST er også koblet inn i saken.

Selv om hans identitet ikke ble opplyst på politiets pressekonferanse i dag klokken 12, bekrefter leder av SIAN, Lars Thorsen, at den døde er Dan-Eivind Lid.

Alternativ Media har sett korrespondansen mellom Alliansen og Dan-Eivind Lid som bekfrefter at han har takket ja til å stå på Alliansens liste til Stortingsvalget 2021.

Leder av Alliansen, Hans Jørgens Lysglimt Johansen tar nyheten om Lids død svært tungt. I likhet med andre som kjente Dan-Eivind, beskriver Lysglimt han som en god og snill hedermann med et godt hjerte for alle og ikke minst for Norge.

Lysglimt nekter å la Lids død frata han førteplassen på Alliansens liste. På spørsmål om Dan-Eivind fremdeles er førstekandidat, svarer Alliansens leder følgende:

– Ja, absolutt. Alliansen vil insistere til valgstyret i Agder om å få beholde Dan-Eivind Lid som førstekandidat til Stortingsvalget 2021.

Slik Alternativ Media erfarer valgloven, er det tillat at døde mennesker kan stå på valglister, så lenge de ikke er oppført på listene etter sin død. Dette var tema etter at 15 AUF-ere som ble drept på Utøya den 22. juli 2011, sto oppført på valglister.

Alternativ Medias tanker går nå til Dan-Eivind Lids nære og pårørende.