Initiativtager for minnemarkering til Dan-Eivind Lid blir sjikanert av Venstreradikale.

Mona Solvang, som var en god venn av den drepte Dan-Eivind Lid, har tatt initiativet til en verdig minnemarkering utenfor Stortinget lørdag den 24 oktober. Selv denne markeringen av et drept medmenneske greier ikke den ondskapsfulle venstresiden å la være i fred uten sjikane og ufyseligheter. Kjenner man den flokken rett kan man heller ikke utelate destruktive «motmarkeringer» som utarter seg.

Lørdag den 3. oktober ble SIAN-profilen og listekandidat for partiet Alliansen, Dan Eivind Lid, funnet drept i sitt hjem. Det pågår fremdeles spekulasjoner om drapet var politisk motivert eller om andre motiver utenfor hans politiske aktivitet var årsaken.

Mona Solvang som var en god venn av Dan-Eivind siden 2015, har tatt initiativet til en minnemarkering utenfor Stortinget den 24. oktober. Hun beskriver Dan-Eivind som en meget omtenksom mann.

– Dan er en av de mest omtenksomme personene jeg har møtt. Han var helt klart imot islamisering av Norge, på lik linje med meg, sier Mona til alternativ Media.

Mener han fortjener en minnestund uansett hva motivet for frapet var.

– Dan var en frihetsforkjemper som ble drept i sitt eget hjem, og han fortjener helt klart en minnestund. Ingen fortjener å bli drept. Jeg må påpeke at ingen vet hvem som gjorde dette, men jeg håper at politiet finner ut av det. Ingen « normale» mennesker vil drepe noen.

Ervin kohn med respektløs Tweet om et drept medmenneske.

Ervin Kohn uttalte via Twitter at » Istedenfor å omtale den drepte som «SIAN aktivist» kan avisene heller omtale han som «gammel kjenning av politiet». På spørsmål om hva hun mener om den uttalensen sier Mona:

– Dan har aldri så vidt jeg vet begått noen alvorlig kriminalitet. Han plasserte et grisehode utenfor en moské, noe som er på sin plass. Dan var snill og omtenksom, men han var sterkt imot ideologien islam. At noen mennesker fryder seg over en annens død, uavhengig av politisk ståsted er bare avskyelig, og de burde Skamme seg.

Skjermbilde fra Twitter.

Det er tegn som tyder på at mange på den radikale venstresiden ønsker å sabotere den annonserte minnestunden. Solvang er ikke sikker på om det vil skje, men kommenterer følgende:

– Det vet jeg ikke om vil skje, men hvis de vil ødelegge en minnestund så sier det Veldig mye om hva slags personer de er. Jeg må utdype at arrangementet er opprettet av meg som enkeltperson, uten at noen organisasjon er tilknyttet.

Mona har mottat ubehagelige og respektløse henvendelser. En dame som ikke unner Dan-Eivind en verdig og medmenneskelig minnestund skrev til Mona på messenger:

» Han ble drept fordi han var i et kriminelt miljø. Dere lyver som jævler», og «Minnestund Stortinget for en kriminell rusmisbruker??? Hahaha fy fader er syke».

Mona understreker at hun ikke har hverkan påstått at han ble drept fordi han brukte sin ytringsfrihet, eller andre mulige motiver. Hun ønsker bare å hedre en god mann som sto opp for ytringsfriheten, og som er død nå. Den antatt venstreradikale kvinnen som tok kontakt med henne har likevel sine bastante påstander:

«Vet du hvem som drepte han siden du påstar at ytringsfriheten drepte han? Du vet han oppbevarte narkotia i leiligheten… som var borte når politiet ransaket? Han ble drept han var i et kriminelt miljø».

Mona sier det ser ut som at mange mener at enkelte fortjener å bli drept, om de ikke er politisk korrekte. Hun synes også det er rart at vedkommende mener å påstå at hun vet mer enn politiet.

Skjermbilde fra messenger.

Mona har mottatt flere respektløse ubehagelige reaksjoner på hennes initiativ. Uavhengig av motiv for drapet, oppfordrer hun flest mulig til å stille opp på minnemarkeringen utenfor Stortinget den 24. oktober for å hedre en godt likt mann som kjempet for ytringsfriheten