Forrakt for fakta i Arendal | Marie Rørvik

Foto: Canva/Getty Images/MAXTAM

5. mai hadde jeg for andre gang med en venninne på SIAN-arrangement, og begge har reagert med sjokk på det som utspiller seg blant motdemonstranter. Som i Porsgrunn i høst, ble vi på torsdag ransaka i vesker og lommer for å slippe inn på publikumsområdet. Ved arrangementets slutt utgjorde den uniformerte politiflokken ca. 50 personer, og i tillegg var anonyme betjenter til stede. Over hodene våre svevde overvåkningsdrone. Flere gikk rundt i gule vester med kommunemerke på. Moskeen stilte med vakter, trolig fordi ungdommene ikke har respekt for politiet. Alt dette for at 3 personer skulle informere om islam.

Denne gangen var det bare en organisasjon som stilte i «uniform», og det var Rødt, som stilte seg på rekke med ryggen mot talerne. Litt uti programmet så det ut som om flere av dem slo seg sammen med noen ungdommer, og sammen ropte de taktfast: Nazisvin, nazisvin, kom deg ut av byen min! Og: Ingen rasister i våre gater. Vet de ikke at nazismen og islamismen gikk hånd i hånd under 2. verdenskrig og at det er slikt SIAN vil forhindre? Hvordan kan de mene de at islamkritikk er rasistisk? Skal mennesker fra andre kulturer unnslippe kritikk når det er på sin plass? Muslimske ungdommer ropte hore o.l. til de kvinnelige talerne.

Jeg hadde med en artikkel jeg har skrevet om islams sannsynlige opprinnelse. Jeg prøvde å snakke med noen av de unge jentene og gav den ene et eksemplar. Hun tok imot, reiv den i stykker og rakte meg finger som takk for et produkt det har tatt meg måneder å samle og forfatte.

Les også: Ensomhet, ideologi og massenes formasjon | Av Marie Rørvik.

Artikkelen tar for seg nyere forskning. Det finnes ingen bevis på profetisk aktivitet i Mekka og Medina tidlig på 600-tallet og ingen monument etter profeter som skal ha vært gravlagt der. Beskrivelser av geografi og fauna i de islamske skriftene Koranen, Sira og Hadithene stemmer ikke med Mekka, men mer med Petra og Jerusalem. Koranen ble trolig til utover på 6-700-tallet – på arameisk. De to andre skriftseriene ble til på 800-tallet. Mest sannsynlig skapte de en profetskikkelse ut fra politiske interesser. Hvordan kan de da ha visst hva Muhammed sa og gjorde så lenge etter, så langt unna og hvorfor beskriver de han med så mange voldelige og usympatiske trekk? At de lot denne hovedpersonen røve karavaner, stifte kriger, drepe de som lagde satire om han, fikk budskap når han ville ha en ny kvinne, gifte seg med en seks-åring kan ha vært for at forfatterne ville forsvare egne lyster. Noen historikere mener det

Det er uhyre trist å se ungdom agere hånlig mot de som prøver å formidle fakta om islam. Har både skolene og mediene svikta? Er de politiske partiene medansvarlige for den uhyggen som oppstår når SIAN taler og sikkerhetsoppbudet?

Les også: Kronikk om islams narrativ | Marie Rørvik.

SIANs utgangspunkt er de islamske skriftene, for det er fra dem altfor mange muslimer har sitt verdisyn, sine lover og sin atferdsmodell. Hvorfor får ikke folk flest med seg all volden som følger med islam, bl.a. at vestlige barn blir angrepet av muslimske grupper, rana og trakassert på det groveste? Vet ikke Rødt at det var kommunistene som først ble tatt av dage av Khomeini etter revolusjonen i Iran? Vet de ikke at ytringsfrihet ikke eksisterer i islamske land? Kjenner de ikke til Det muslimske brorskapets mål om verdensherredømme?

Oppi alt dette negative opplevde vi et håpefullt møte. En tenåring hadde vakna til realitetene. Han fortalte oss at kamerater ikke vågde å komme fordi de var redde for å bli slått ned. Men altså er det flere som ser. Og faktisk møtte vi noen realistiske voksne også. Jeg håper mange flere tør å møte opp på SIAN-arrangement for å vise støtte til våre frihetsverdier.

Fyll in din epostadresse og abonner gratis på våre artikler:

Promotering
Promotering

Husk å abonner gratis på Alternativ Medias nettside ved å fylle ut din epostadresse under: