Politikvinne innrømmer offentlig at hun hater SIAN – Politi eller aktivist?

Politikvinner etterlater ingen tvil om at hun hater SIAN. Foto: Canva/Skjermdump TikTok.

Vår dekning av SIANs stand i Trondheim mandag den 22. august ble en meget lærerik opplevelse. Måten politiet agerte rundt Alternativ Media var alarmerende om man forventer et objektivt, nøytralt og seriøst politi.

Jeg mener fullt ut at vår presserolle som objektive observatører – og ikke som aktører som Adresseavisen forsøker å tegne oss som – ble ivaretatt under vår tilstedeværelse på mandagen.

Vi ytret ingenting som gav intrykk av hverken støtte eller det motsatte av SIAN. Min fysiske inngripen, som medførte anholdelse av politiet, var kun et forsvar av vår og først og fremst Annelis sikkerhet, ikke handlinger for å ta side i motsetningene mellom SIAN og motdemonstrantene.

I min naivitet var jeg fornøyd med at to politikvinner fulgte oss tett omtrent fra starten av. Den naiviteten forsvant fort da jeg oppdaget at de var ikke der for å holde oss trygge, men for å ta oss for ett eller annet.

Ved ett av tilfellene ble Anneli provosert og dyttet flere ganger, med politiets velsignelse. De grep inn først da jeg ga ett enkelt dytt for å holde provokatørene borte fra henne. Alt dette er dokumentert på min GoPro og Alternativ Medias livesending fra stedet.

Vi ser også på videoene at Anneli ble kraftig dyttet og provosert – igjen med politiets velsignelse – inntil hun måtte reagere. Da ble hun også anholdt og ført bort av to politikvinner, inkludert hun som klart og tydelig ytret at hun hater SIAN.

«Smil om du hater SIAN!»

Holdningene til politiet under SIAN-Stands har tidligere vært omtalt, og flere mener de er styrt av partiske ledere og/eller består av uprofesjonelle betjenter som ikke evner å skille mellom egne meninger og jobben de skal utføre.

Under er en video fra TikTok av hani_t.v, hvor en av de involverte betjentene som fotfulgte oss helt klart og tydelig med et smil forteller at hun hater SIAN.

Vi vil stille spørsmål til Politistasjonssjefen i Trondheim om dette er akseptabel oppførsel. Vi vil også spørre om dette vil få konsekvenser for hennes stilling, og om hun blir å se på flere stand fra SIAN – som hun åpenbart hater.

Aktivist eller politi? Skjermbilde TikTok.

k

Promotering
Promotering

Husk å abonner gratis på Alternativ Medias nettside ved å fylle ut din epostadresse under: