Nu äntligen presenteras Sveriges nya regering

En månad efter valet presenteras den nya regeringen i Sverige. Det kommer att bli en trepartiregering med Liberalerna, Kristdemokraterna och Moderaterna. Sverigedemokraterna kommer att agera stödparti åt regeringen. På måndag sker en statsministeromröstning i riksdagen, där Kristersson förväntas röstas igenom. Om så sker kommer Kristersson att hålla sin regeringsförklaring 09:30 på tisdag och ett regeringsskifte sker klockan 13 i Stockholms slott.

På pressekonferansen presenterade man ett 64-sidor långt avtal, Tidöavtalet, där man tar upp de förändringar man vill genomföra i Sverige.

— Vi har enats om en överenskommelse som vi tycker är bra för Sverige. Sverige har allvarliga problem. Vi har kriminaliteten, invandringen, energipolitiken, vårdköerna, oordningen i skolan och oro för landets ekonomi. Allt detta i den kanske farligaste tiden för Sverige sedan andra världskriget, sa Kristersson.

SD ingår inte i regeringen, men kommer att få ett eget ”samordningskansli” i regeringskansliet. Men SD har fått igenom många av sina krav på migrationspolitiken. Bland annat vill införa tillfälliga uppehållstillstånd som standard, skärpta krav på medborgarskap och begränsade rättigheter i asylprocessen.

Den nya regeringen kommer också att ta ett krafttag mot kriminaliteten som eskalerar i Sverige. Några av förslagen är:

• Dubbla straff för gängkriminella

• Ökad kameraövervakning

• Anonyma vittnen i rättegångar

• Hårdare straff vid återfall till kriminalitet

• Utvisning av säkerhetshot

• Sänkning av straff.yndighetsåldern

• Skärpta straff för vålds- och sexualbrott

• Stärkt straffrättsligt skydd för poliser

Det återstår att se om den nya regeringen får igenom dessa förslag och om det kan vända kriminalitetsvågen som härskar i Sverige. Vänstern kommer försöka förstöra, rasera och sabotera. De kommer att försöka skrämma partier och ledamöter. Men vi får inte glömma att det är folket, majoriteten av människor i Sverige som röstat för dessa förändringar. Så låt oss innerligt hoppas att den nya regeringen kan genomföra förändringar som gör att Sverige återigen kan bli ett land som är tryggt och säkert.

Fyll in din epostadresse og abonner gratis på våre artikler