Interfax: Ukraina bomber bro som blir brukt for å evakuere sivile | Alternativ Media®

HIMARS rakettsystem som etter all sannsynlighet blir operert av NATO-soldater, da ukrainske soldater mest sannsynlig ikke har kompetanse til å oprerere dem. Skjerbilde fra Youtube.

Etter at russiske myndigheter i Kherson-regionen sa at de vil evakuere 50.000-60.000 mennesker over til den østre siden av elven Dnipro, har ifølge the Moscow Times, broen blitt utsatt for rakettangrep fra Ukrainsk side med HIMARS-raketter levert fra USA. Det meldes om flere drepte og skadde, blant dem mindreårige og to journalister.

Khersons guvernør Vladimir Saldo har sagt at årsaken til evakueringen er for å ivareta de siviles sikkerhet, samt å gi det russiske militæret rom for å handle resolutt, ifølge Reuters, og i følge Interfax, på grunn av den økte frekvensen av angrep fra den ukrainske hæren. Trusselen om oversvømmelse av territorier i forbildelse med mulig ukrainsk ødeleggelse av demningen til Kakhovskaya vannverk er også et viktig moment.

Alle russiske myndigheter i regionen flyttes også over til den østlige siden av Dnipro.

Interfax melder at i følge nødetatene i regionen avfyrte de væpnede styrkene i Ukraina torsdag kveld 12 missiler mot Kherson fra amerikanske HIMARS MLRS. 11 av dem ble skutt ned av luftvernenheter, ett missil falt i området ved Antonovsky-broen.

I følge the Moscow Times ble 11 av de 12 HIMARS- rakettene skutt ned av russisk luftvern, dette til tross for at vestlige analytikere har sagt at selv det mest avanserte russiske luftvernsystemer i praksis ikke er i stand til å avskjære rakettene.

Antonovsky-broen har også helt siden har vært stengt for trafikk siden juli etter skader fra hyppige ukrainske angrep for å kutte russiske forsyningslinjer. Lokale pro-russiske myndigheter har siden organisert fergeoverganger og bygget en parallell potongbro for å holde trafikken i gang.

Kommentar:

Motivet for dette angrepet er – utover at det i tidligere stadier i krigen har vært for å avskjære en del av de russiske millitære forsyningslinjer – antaglig å hindre den store evakueringen av sivile fra Kherson-regionen vest for Dnipro-elven.

Når russiske myndigheter evakuerer 10.000 sivile per dag, for å gi militæret handlingsrom uten å bli for passive for å begrense sivilie tap, ønsker ukrinske myndigheter å oppnå to ting med å ødelegge Antonovsky-broen.

Det ene er å gjøre et kommende russisk angrep mer passivt, da tap av sivile liv blir en større del av den taktiske vurderingen.

Det andre er for propagandaen i ettertid, hvor mediene blir flommet over av drepte og skadde sivile etter et storstilt russisk offensiv. Zelinsky stoler blindt på at han har det solide vestlige propagandamaskineriet på sin side, så dette blir kreditert 100% på russisk hensynsløshet i ettertid.

Om dette er en legitim virksomhet i Ukrainas krigføring finnes det argumenter for og imot. Men at det er et kynisk spill og offer av uskyldige menneskeliv er utvilsomt.

Vi får vente og se hvordan vestlig media vinkler dette når resultatet blir bilder av lemlestede og døde sivile, om ukrainske millitære lykkes å ødelegge denne fluktveien, mest sannsynlig utført av NATO-tilknyttede soldater som er utdannet til å operere HIMARS-systemene.

Et annet tankekors er; mener Zelinskys regime alvor eller er det spill for galleriet når de sier de vil gjenerobre alle regioner som russerne har innlemmet i Russland? I tilfelle er dette et dumt framtidig trekk, da de taktisk ødelegger en av sine egne fremtidige forsyningslinjer.

Fyll in din epostadresse og abonner gratis på våre artikler