Inkluderande HBTQ restaurang vägrade att servera kristna

Metzger Bar and Butchery, en restaurang i Virginia, som säger att den är stolt över att vara en «inkluderande miljö», avbröt nyligen en bokning bara 90 minuter innan en kristen skulle äta middag där. Restaurangägaren sa att gruppen fick deras HBTQ-personal att känna sig «obekväm» och osäker.

I slutet av förra veckan publicerade restaurangen en förklaring på Instagram om varför de avbröt bokningen.

«Metzger Bar and Butchery har alltid varit stolt över att vara en inkluderande miljö för människor att äta i», började uttalandet. «Under åtta års tjänst har vi mycket sällan vägrat service till någon som velat äta middag med oss. Nyligen vägrade vi service till en grupp som hade bokat ett evenemang hos oss efter att ägarna till Metzger fick reda på att det var en grupp givare till en politisk organisation som försöker beröva kvinnor och HBTQ+-personer deras grundläggande mänskliga rättigheter i Virginia.

Vi har alltid vägrat service till någon som gör vår personal obekväm eller osäker och detta var drivkraften bakom vårt beslut. Många av vår personal är kvinnor och/eller medlemmar av HBTQ+-gemenskapen. All vår personal är människor med rättigheter som förtjänar värdighet och en säker arbetsmiljö. Vi respekterar vår personals etablerade rättigheter som människor och strävar efter att skapa en arbetsmiljö där de kan utföra sina jobb med värdighet, komfort och säkerhet», avslutades uttalandet.

Den kristna gruppen visade sig vara Family Foundation, en ideell, trosbaserad organisation i Virginia som förespråkar policyer baserade på «bibliska principer som gör det möjligt för familjer att blomstra på statlig och lokal nivå.»

Victoria Cobb som är medlem av den kristna gruppen säger:

«Välkommen till 2000-talet, där människor som sannolikt anser sig vara «progressiva» försöker återskapa en miljö från 1950-talet och början av 60-talet, när människor nekades matservering på grund av deras ras eller religion».

Frågan är om vänstersidans «inkludering» verkligen gäller alla grupper eller om det bara gäller när de vill normalisera något som de själva tror är normalt?

Så om du vill äta middag där säger vi bara: «Välkommen in i vänsterns dubbelmoral»!

Fyll in din epostadresse og abonner gratis på våre artikler