Roger Lindhjem fikk sparken for satirisk musikkvideo

MUSIKK – Etter å ha publisert sin satiriske musikkvideo om hvordan det er å jobbe i posten den 28. november ble Roger Lindhjem innkalt til sjefen for å få sparken.

Roger (48) selv sier han er veldig forundret over at han fikk sparken etter å ha publisert sin musikk video da den er postet under kategorien humor/satire, og det ikke bør være noen tvil om at musikkvideoen er satirisk ment.

«Teksten er frisk, ja. Men den illustrerer en fiktiv postmann som ikke har det så lett, det er et slags eventyr» skal Roger ha uttalt til nettavisen da han fikk spørsmål om sangen.

Ifølge Roger skal også reaksjonene på musikkvideoen være svært positiv, og han tror mange liker en skarp form for humor og satire.

Til TV2 skal John Eckhoff som er pressesjef i Posten ha uttalt at han ikke kan kommentere enkeltsaker, men sier på generelt grunnlag at arbeidstakere har en lojalitetsplikt ovenfor sin arbeidsgiver, men at det samtidig er stor takhøyde for å uttale seg som arbeidstaker i posten.

Rapport-X kommenterer saken!!!!

Denne saken fant vi det nødvendig å komme med en liten kommentar til ettersom posten her sier at «arbeidstakere har en vis lojalitetsplikt ovenfor sin arbeidsgiver». Spørsmålet vi mener TV2 og Nettavisens journalister ser ut til å unngå å stille er «hvorvidt arbeidsgiveren ikke også har en vis grad av lojalitetsplikt ovenfor sine arbeidstakere?».

Dette er et veldig viktig spørsmål mener vi ettersom det ville vært ganske enkelt for posten i dette tilfellet å ha kontaktet Roger for å få en kommentar på hvorvidt sangen var ment som satire eller som kritikk mot posten, og man da kunne kommet frem til en løsning som alle kunne vært fornøyd med.

Rapport-X mener lojalitet bør gå begge veier, og at om Roger hadde en lang god karriere bak seg i posten så burde hans arbeidsgiver også vektlegge det da de avgjorde hvorvidt de skulle si opp hans stilling på bakgrunn av en meget humoristisk sang som posten kunne utnyttet til sin fordel.

Vi tror Rogers musikkvideo ikke reflekterer dårlig på posten, men heller gjør at postens vilje til å få posten frem til rett tid på en ironisk måte fremkommer i teksten.

Vel du får se videoen og bedømme selv.