James Damore saksøker google for å diskriminere hvite konservative menn

SAMFUNN/USA – Den tidligere Google ingeniøren James Damore som i august ble oppsagt etter å ha postet et memo til en intern «message board» i Google hvor han hevdet at kvinner kanskje ikke er like representert innen teknologi industrien da de er mindre biologisk egnet for ingeniør yrket, har nå innlevert et søksmål bedriften Santa Clara Superior Court i Nord California.

Han hevder at Google urettmessig diskriminerer hvite menn som har et politisk synspunkt som er upopulært blant ledelsen.

Damore ble i det 161 sider lange søksmålet til David Gudeman som jobbet tre år i Google med en «query» motor før han ifølge hans Linkedin side forlot Google i Desember 2016.

I anmeldelsen som er registrert av Dhillon Law Group sies det at målet er å representere alle ansatte i Google som har det har blitt diskriminert mot på bakgrunn av de «antatte konservative politiske holdninger Google har tilskrevet dem», og på bakgrunn av «at de er menn», og «på bakgrunn av dems tilhørighet til den hvite rasen».

Mer konkret anklager man Google for å peke ut, og systematisk straffe og si opp ansatte som «uttrykker for synspunkter som avviker fra det synspunktet flertallet av ansatte i Google har når det kommer til politiske spørsmål som dukker opp på arbeidsplassen, og som er relevant til Googles ansettelsespolitikk og forretning, som for eksempel «mangfolds ansettelsespolitikk», og «sosial rettferdighetspolitikk».

Damore holder ikke tilbake noen her. Og ifølge hans anmeldelse bruker Google «ulovlige ansettelseskvoter for å fylle den ønskede prosentandelen kvinner og favoriserte minoritetskandidater, og åpent henger ut ledere av forretningsenheter som ikke klarer å oppfylle sine kvoter – i prosessen, og åpent nedverdiger hvite mannlige ansatte som mindre verdt enn andre.»

Drakten hevder også at «feiringen av den høye tilstedeværelsen av kvinner i Google» utelukkende var basert «på bakgrunn av kjønn, og ikke dems ferdigheter», mens «hvite menns tilstedeværelse ble hånt med» buuu’s «i ukentlige firma møter.»

Noe gjentagende legges det til at Damore, Gudeman og andre «som deltar i søksmålet» ble «Frøseth ut, fornedret og straffet på bakgrunn av sine heterodoxe politiske synspunkter, og for synden å være født som en hvit og som mann.»

I søksmålet søker man økonomisk, og ikke-økonomisk rettslig straff for Google.
I en pressekonferanse i dag redegjorde Damores advokat Harmeet Dhillon, som er en representant for California i den Republikanske Nasjonale komite mer om det lange søksmålet og sa at hennes klienter langt fra står alene.

Hun hevdet faktisk å ha snakket med dusinvis av Googel ansatte for å formulere søksmålet, og at hun regner med at det vil komme flere søksmål i fremtiden.

Damores søksmål er ikke det eneste søksmålet Google nå må forsvare seg mot, da det i september ble levert inn et søksmål rettet mot bedriften fra kvinner som hevder de ble utsatt for diskriminering, og klaget på at de systematisk ble dårligere lønnet en menn i organisasjonen, og at de ikke fikk de samme mulighetene til å avansere i bedriften.

Google sier på sin side de ikke kan finne noen forskjell i lønninger basert på folks kjønn.

Departementet for arbeidssaker etterforsker for tiden saken, men har ikke enda konkludert med noe.

Kilde: techcrunch.com