Forsker hevder en krysning mellom sjimpanse og menneske ble født i et laboratorium i 1920

VITENSKAP – I en artikkel i den britiske tabloid avisen The Sun kunne man Mandag den 29. januar lese om hvordan den berømte evolusjons psykolog Gordon Gallup hevdet at en sjimpanse-menneske hybrid ble født ved et laboratorium i Florida på 1920 tallet.

Gordon Gallup som er mest kjent for å ha utviklet den kjente «Bevissthetstesten» som beviste at primater kunne gjenkjenne sin egen refleksjon, hevder nå en tidligere universitetsprofessor fortalte ham at en menneskesjimpanse ble født ved et laboratorium hvor han tidligere hadde vært engasjert.

gordon_gallup
Gordon Gallup

Gallup fortsetter med å fortelle The Sun at professoren hevdet en hun sjimpanse ble inseminert med sæd fra en anonym menneske donor, og at sjimpansen ikke bare ble gravid, men at den også fulførte graviditeten og fødte en levende hybrid.

Han fortsetter med å fortelle avisen at forskerne som utførte eksperimentet skal ha fått panikk da de begynte å tenke over de etiske og moralske sidene ved fødselen, og derfor avlivet hybriden.

Gallup sa professoren jobbet på Yerkes før forskingssenteret flyttet til Emory University i Atlanta, Georgia i 1930.

Han la til: «Han fortalte meg at ryktet var sant. Og han var en troverdig forsker i seg selv. »

De mest kjente forsøkene på å krysse mennesker og sjimpanser fant sted i Russland på 1920 tallet, og ble utført av den Russiske biologen Ilya Ivanov som prøvde og feilet i sine forsøk på å skape en sovjetisk supersoldat.

Gallup som underviser i biopsykologi ved Universitetet i Albany i staten New Yourk insisterer på at sjimpanser og mennesker kan krysses, og at det ikke bare er sjimpanser mennesker kan krysses med.

Han forklarer det med at «Alt tilgjengelig bevis både fossilt, paleontologisk og biokjemisk, inkludert DNA selv, antyder at mennesker også kan avle med gorillaer og orangutanger.»

«Mennesker og alle tre av de store aper-artene stammer alle fra en enkel ape-lignende forfader.»

Gallup sier han også har vurdert å ta patent på ord for menneske-gorilla hybrider, og menneske-orangutang hybrider.

Kilde: The Sun