YouTubes algoritmer fortsetter å sensurere kritikere av politisk korrekthet

TEKNOLOGI – Den populære YouTube-verten og liberalisten Dave Rubin fikk nok en av sine videoer demonetisert på torsdag, noe som forhindret ham i å innhente reklameinntekter på hans siste video. Videoen som denne gangen ble demonetisert var en diskusjon mellom Rubin og to andre fremtredende kritikere av politisk korrekthet: Canadas professor Jordan B. Peterson og den konservative kommentatoren Ben Shapiro.

Det var først etter at nyhetsaktøren Daily Caller tok kontakt med Youtub at videoen ble moneterisert igjen, og Bubin kunne høste reklameinntektene fra videoen.

I en uttalelse til Daili Caller sier youtube:

«Vi stoler på maskinlæring for å evaluere millioner av videoer på plattformen vår for å implementere disse valgene. Men ingen system er perfekt, så vi oppfordrer skapere til å klage til en menneskelig overprøver når de føler at vi har gjort en feil, og enhver klage hjelper våre annonsesystemer til over tid å bli smartere, »

Selv tok Rubin til Twitter i et forsøk på å få kontakt med youtube angående saken.

Rubin som har fått flere av sine videoer demonetisert sier at videoene ofte blir aktivert for reklameinntekter igjen dersom publikum klager eller videoen får stor media oppmerksomhet.

«Spørsmålet er hvor store inntekter vi tapte på de 470 tusen visningene av videoen på grunn av algoritmefeilen, og hvorfor jeg må ta kampen mot dem i det offentlige hver uke nå» skreiv Rubin på Twitter.

Du kan se videoen her.

Kilde: Dailycaller.com