Sylvi Listhaug er sterkere nå enn noensinne.

Tidlig i dag kom nyheten om at Sylvi Listhaug trekker seg som justisminister. Dette kom som en stor overaskelse for mange, nærmest bare minutter før mistillitsforslaget mot henne skulle opp i Stortinget.

Ved første øyekast virket dette som et nederlag for Listhaug personlig, hennes tilhengere og ytringsfriheten. Men hva blir den fremtidige effekten av dette? Jo, at Listhaug i en langt friere rolle uten en ministers lenker kan uttale seg langt friere som stortingsrepresentant med et oppriktig ønske om landets og folkets beste. Hun har gjennom hele prosessen vist sitt sanne ansikt, som en sterk kvinne som setter sine egne oppriktige meninger og sin integritet over egen karriere. Og sin egen karriere er det altfor mange politikere som ser for seg ende i en nærmest skattefri og godt betalt toppjobb i Brüssel eller FN. Dette er Judas-jobber som Listhaug aldri kommer til å bli tilbudt, og vi har tillit til at hun kunne ikke brydd seg mindre om det.

I tillegg har folket til mange politikeres sjokk og vantro, markert hvor stor støtte og begeistring hun har skapt rundt om det ganske land, en støtte som strømmer fra «vanlige» hardt arbeidende nordmenn, og ikke bare rasister og nazister som media og et samlet hylekor har innbilt seg selv. Hvor har ytringsfriheten havnet når man blir kalt nazist av å være tilhenger av og å støtte landet justisminister?

Sylvi listhaug kommer oppildnet av folkets støtte, til å kjempe enda hardere med å skape viktige debatter, og å presse den hardt prøvede ytringsfriheten opp på et akseptabelt nivå som er et demokrati verdig.

Og da kan deres argumentløse motstandere hyle 22. juli til de blir blå i ansiktet, uten at det kommer til å nytte én millimeter, Jonas Gahr Støre kan gnage på retorikkbeinet sitt som er renset for kjøttrester for lengst og media kan fortsette sin dårlig skjulte heksejakt helt til Bloksberg. Ingenting kommer til å nytte, da alle kort er allerede brukt opp og avslørt som simple hersketeknikker.

Sylvi Listhaug har trekt seg, men kommer hardere tilbake, langt hardere enn hva mange tror.

Har du meninger om saken, benytt gjerne vårt kommentarfelt.