Bråkmakere får stå, SIAN må gå

Politiet beordret Stopp Islamiseringen av Norge (SIAN) til å pakke sammen etter press og bråk fra muslimske innvandrere og venstre-ekstreme grupper.

Ved gjentatte anledninger har Politiet beordret SIAN til å forlate stedet etter at agressive demonstranter med voldelige tendenser har møtt opp for å lage bråk. En gjennomgående trend er at det er ofte like mange, eller flere, norske venstre-vridde som møter opp for å lage bråk enn det er muslimer.

Denne behandlingen av SIAN er en foruroligende trend og vi bevitner en gradvis innskrenkning av ytringsfriheten når pressgruper med voldelige tendenser vinner frem på denne måten.

Under Arendalsuka rett før valget i 2017 ble SIAN presset til å pakke sammen mens en stor ansamling av demonstranter og tilskuere klappet. Dette er et trist skue for alle som verdsetter ytringsfrihet.

Under et SIAN møte i Lillestrøm den 21. April ble en uavhengig borgerjournalist bortvist av politiet etter å ha stilt åpne spørsmål til de oppmøtte demontrantene som protesterte mot SIAN. Når en av demonstrantene, et medlem av partiet Rødt, begynnte å rope og å hisse seg opp kom Politiet. Politiet var redd for at demonstrantene skulle bli provosert av spørsmålene til journalisten og valgte den lette veien og førte ham vekk.

Anna Bråten, medlem av SIAN, sier at det er lettere å fjerne dem siden de er ordentlige og følger loven. Under kvinnedagen den 8. Mars ble de låst inne på et politihus under påskudd for sin egen sikkerhet. Ifølge Bråten vedgikk politiet selv at det var ordre fra politikere ovenifra å fjerne dem og ikke bråkmakerene i toget.

SIAN opplever også å bli motarbeidet av offentlige byråkrater og tjenestemenn i stat og kommune. Ofte blir søknadene trenert. De opplever først å få godkjenning og senere avslag slik at søknadsprosessen må startes på nytt.

SIAN i Gjøvik

Leder for SIAN, Stig Andersen, opplyser at spillet er rigget. Andersen sier at byråkrater som er fientlige innstilt til SIAN gjør alt de kan for å stikke kjepper i hjulene til organisasjonen.