Stemmesedler fra SD (Sverigedemokratene) ble holdt skjult i Falkenberg kommune.

SD leder Jimmie Åkesson

Valgskandale i Sverige: Det er også i Sverige mulig å stemme før valgdagen.  Kommunevalgkomiteen måtte erkjenne at SD sine navnruller manglet. Den svenske demokraten Sara-Lena Bjalko ble så opprørt at hun skrev en post på sosiale medier med tittelen » Valskandal i Falkenberg».

Kraftig kritikk: Falkenberg kommune har begått valgsvindel, og dette vi bli slått hardt ned på. Det er ikke mulig å bare glemme et helt parti og det spekuleres i om dette var forsettlig, eller en ren menneskelig svikt. Ganske påfallende at det var akkurat SD sine valgsedler som var » glemt «.  Andre valglokaler vil selvsagt bli sjekket etter denne opplevelsen, av valgmedlemmer i SD.

Hovedbiblioteket i byen hadde heller ikke SD sine stemmesedler på plass, i følge en opprørt velger manglet stemmesedlene også her.

Tar på seg feilen: Valgkomiteens leder Maj-Lis Wolfhagen skrev i en pressemelding at hun tok dette på alvor, og at det var skjedd en feil i utpakningen. Valgbrosjyrene til SD hadde blitt levert til riktig sted, nemlig Rådhuset, men var ikke blitt pakket ut og lagt frem sammen med de andre partiene sine brosjyrer. Hun hevdet at de tok dette seriøst, og at Fylkesstyret som er veileder for valget og statens valgmyndighet ble informert om dette alvorlige som hadde skjedd.

Man får virkelig håpe at dette ikke skjer igjen for dette er veldig trist mener Bjalko. Lederne har fått beskjed hvordan dette skal foregå og hvor viktig det er at alt blir gjort ryddig, og at de skal følge strenge rutiner.

Uhøflig byrådsleder: Etter å ha kontaktet byrådslederen, kan en virkelig lure på om dette bare var en menneskelig svikt og ikke en forsettlig forglemmelse. Han var uhøflig og hevet stemmen, og påstod at de ikke hadde fått noen brosjyrer, selv om det viste seg at de lå der så fint pakket i plasten sammen med alle de ande partiene sine stemmesedler.  Der de andre partiene sine stemmesedler vel å merke, nå var borte, men der SD sine stemmesedler fortsatt lå…..

Kilde: samtiden.nu

Her fra talen til SD sin leder Jimmie Åkesson på Våghustorget i Ørebro i går:

Jimmie Åkesson talar på Våghustorget i Örebro «Mycket … – YouTube

For 1 dag siden – Lastet opp av Vlogs Anh Capricorn

Jimmie Åkesson taler på Våghustorget i Örebro

Mye folk har samlet seg på  her.