2 av 3 europeere: Et liv uten EU ville ikke vært verre.

Ifølge en undersøkelse fra tankesmien «Friends of Europe» så avslører den i tillegg til de 64% som ikke tror livet og hverdagen ville vært verre uten EU, at 49%, altså omkring halvparten av europeerne anser heler prosjektet EU som noe irrelevant som ikke angår dem selv. 

EU tror EU er viktig.

Federica Mogherini som er EUs utenrikspolitiske og sikkerhetspolitiske talsperson, samt visepresident for EU-kommisjonen, mener at verden ikke kunne overlevd uten EU.

Lukk øynene og forestill deg et øyeblikk at EU forsvant fra den globale scenen. Verden ville ganske enkelt kollapse, skal Mogherini ha uttalt tidligere denne uken som en indikasjon på EUs eget selvbilde.

Friends of Europe som står bak den omtalte undersøkelsen, er blant annet finansiert av EU og har uttalt at deres mål er «å skape et mer inkluderende og fremoverrettet Europa». Dette er globalistiske kodeord som mange begynner å kjenne godt den egentlige betydningen av nå.

Omfattende undersøkelse.

Over 11.000 personer i samtlige av EUs medlemsland ble omfattet av undersøkelsen.

Tendensen geografisk sett var at mens øst- og sentral-europeere vil at EU skal fokusere mer på økonomisk tilvekst, ønsket vest- og nord-europeere mer fokus på verdier og demokrati.

EU-borgere under 35 år er de som har et mest positivt syn på EU.

Slutten på kjærlighetshistorien mellom europeere og EU.

Journalisten Luc Rivet uttalte i Russia Today (RT) at han tolket dette som «slutten på kjærlighetshistorien mellom europeere og Europa».

– Folket bil ha tilbake sine (nasjoners) grenser, fordi de ser at de europeiske grensene etter fire år med problemer ikke fungerer, sa han.

Finlands tidligere statsminister Alexander Stubb, som er en het kandidat til å bli neste EU-president, kommenterte resultatet av undersøkelsen med «håpløshet og fortvilelse».

– Om vi ikke reagerer, kommer vi til å se flere Brexits, sa han.

Kilde: Express.co.uk.

Har du meninger om saken, benytt vårt kommentarfelt.