NRK-programleder omtaler Resett som «Nazi-organisasjon».

«En lytter skriver da om Resett…», hvorpå Tore Sagen føyer til: «…og han sikter da til denne nazistiske organisasjonen Resett.no…».

Radioresepsjonen er et kjent humorprogram som har hatt sendinger på NRK siden 2006, den seneste tid på NRK P13.

Under dagens sending som blant annet gikk ut på å ta tak i saker sendt inn av lyttere, ble Resett og Helge Lurås sin aksjon om å få Resetts lesere til å melde seg inn i KrF, et tema fra en innsender.

Som vi hører fra 41.30 ut i denne podcasten av sendingen fra i dag onsdag den 17. oktober, supplerer en av programlederne, Tore Sagen, med begrepet «denne nazistiske organisasjonen» når Resett nevnes i lytterens innsendte tema. I den konteksten dette begrepet blir sagt, og hvordan det plasseres i Sagens setning, gjør det svært lite sannsynlig at begrepet ble skrevet av lytteren, men snarere supplert inn av Tore Sagen.

Tore Sagen forsøker deretter å gjemme seg bak at dette er påstander fra «mange på venstresiden», som mener at dette (Resett) er bare ren og skjær nazisme, og at de er onde i kommentarfeltene.

Hans bror, Steinar Sagen forsøker å glatte over den voldsomme påstanden fra Tore, og sier at han tror ikke det er ren og skjær nazisme Resett driver med. Tore fortsetter med, «neida, fordi de har ikke hakekors som logo…».

Tore sier videre at Resett er et flott sted å begynne, om man skal starte en nazi-organisasjon.

De tre i mellom sier med humor som dekning, at de tror ikke at de går med brune (nazi) uniformer i Resett enda, men kanskje på sikt. Eller som de i fellesskap pludrer seg frem til, at de i Resett kommer på jobb i vanlige klær, men når de ankommer lokalene skifter de til nazi-uniformer før de går inn og setter seg ned for å skrive konspiratoriske artikler.

Temaet avsluttes med at de stiller spørsmålstegn ved hvilke annonsører som lar seg promotere via Resett, og med å si at det ikke er nødvendigvis det de skriver som er nazistisk, men påstår at de trykker bevisst på tastaturet for å lokke frem «nazi-kommentarer» fra sine lesere. Om denne halvhjertede retretten på slutten skyldes noen ord i hodetelefonene fra sin ansvarlige redaktør, vites ikke.

Kilde: NRK P13 Radioresepsjonen 17.10.2018.

Er det greit å kalle sine meningsmotstandere eller hvem som helst for nazister, om man bare ler mens man gjør det?

Benytt vårt kommentarfelt.