«Bulgarias Trump» mener dagens EU- ledere er svake.

I første omgang skal levestanderen til enhver bulgarsk borger økes. Nulltoleranse for korrupsjon er et must. Dette er VOLYAs første mål.

Den Liberale Alliansen som ble døpt om til Volya i 2016 oppnådde tolv parlamenttsmedlemmer, og har et stort håp om å vinne neste års EU-valg.

Dette er medlemmer av Movement for Europe Nations and Freedom, inkludert Marine Le Pen, Matteo Salvini og Østerrikes FPO.

Hvorfor er det behov for et konservativt politisk parti i Bulgaria ?

-Bulgaria hadde to politiske partier i parlamentet- tidligere kommunister, nå sosialister, og bevegelsen for rettigheter og friheter ( MRF) som var hovedsakelig støttet av en Tyrkisk etnisk gruppe.  Det skjedde en radikal forandring i November 1989.

Sosialistene står til venstre i det poltiske området, MRF i sentrum. Flere nye partier og koalisjoner ble stiftet og gikk mer mot høyre.

Både venstre- og høyresiden klager og er misfornøyd med Staten.

Staten skal være ærlig, forsvare nasjonens interesser og være først og fremst til for det belgiske folket.

Sånn som det er nå kan det virke som om politikere er som skuespillere, og at regissøren bryr seg mer om andre land enn selve Bulgaria, selv om det er Bulgaria som burde vært i fokus.

Det er nesten 30 år siden de demokratiske endringene, men Bulgaria blir fortsatt ansett som det fattigste og mest korrupte i EU. Det har ikke vært den utviklingen det burde inne i dette landet.

Det var derfor det politiske partiet VOLYA ( = du vil være på bulgarsk ) ble opprettet, som er et alternativ for en helt ny retning i Bulgaria.

Patriotismen og familiens verdier skal styrkes, nasjonale interesser og mer investering som vil skape nye arbeidsplasser skal prioriteres.

I første omgang skal levestanderen til enhver bulgarsk borger økes. Nulltoleranse for korrupsjon er et must. Dette er VOLYAs første mål.

Hva er dine og dine mest fremtredende medlemmer sin bakgrunn?

Jeg har matematik fra videregående, er ingeniør i utdanning. Studerte i Moskva, etterpå i Bulgaria.

Jeg åpnet flere apotek hvor det finnes legemidler til overkommelige priser. Millioner av fornøyde kunder handler fra oss.  Jeg åpner også bensinstasjoner med lave priser. Det er mye som er dyrt i landet vårt, oppblåste priser som er umulig for de fleste å betjene.

Vi vil at mennesker i Bulgaria skal trives, og vi vet hvordan vi skal klare å få det til.

Som en foretningsmann mener jeg at jeg har noe å tilføre politikken. Noen kaller meg Robin Hood, og New York Times har titulert meg som den bulgarske Trump. Jeg representerer det virkelige alternativet i Bulgaria, så jeg aksepterer disse sammenligningene.

Jeg har en klar mening om hva som skal gjøres for å få gode fagfolk og gode mennesker i statens regjering.

Vi har advokater, økonomer, ingeniører, forskere fra alle sektorer. Vi vil gi barna våre en bedre fremtid i Bulgaria, så de vil fortsette å bo og utvikle seg her og ikke bli emigranter.

Om det ikke kommer for mye falske nyheter om meg og VOLYA under valgkampen, som tydeligvis har påvirket noen velgere, så vil vi gjøre en forskjell fra alle andre som hittil har vært i Nasjonalforsamlingen,

Vi skal jobbe aktivt i komiteer og utvikle en aktiv utenrikspolitikk. Takket være vårt medlemskap  i bevegelsen for et Europa av Nasjoner og Frihet har vi gjenopprettet  bulgarsk- østrigske relasjoner.

Hva har du oppnådd?

Funksjonshemmede barn krever spesifikke lovendringer.

Dette er bare ett eksempel. Generelt har vi imidlertid oppnådd dette – for å vise velgerne at det kan være andre politikere, ikke de som  de har vært vant til i 30 år.

Politikere som er ærlige og som jobber raskt og effektivt er det vi trenger. Og det er ingen tvil om hvem de er. Det handler om backstage, korrupte avtaler, regulerte offentlige anskaffelser – I de andre politiske partier driver de konstant og dømmer hverandre. Dette er det viktigste – vi har vist en ny moral.

Hva har vært reaksjonen fra motstanderne dine, jobber du med noen av dem?

Vi har klart uttalt at vi støtter ethvert godt initiativ i parlamentet som er et skritt mot å forbedre folks velvære eller støtte små og mellomstore bedrifter, lærere, leger, pensjonister, politiet … Vi er ikke sjalu selv om noen stjeler våre ideer og bruker dem for seg selv.

Vi fra VOLYA mener at en sterk europeisk union bare kan eksistere om det finnes et likeverdig partnerskap.

Vi må først løse de viktigste problemene for alle bulgarere- helsetjenester, utdanning,sikkerhet,pensjoner, så får heller luksus vente.

Bare 3% av det bulgarske folket ønsker milliarder brukt på våpen. Utdanningen mener bulgarere er viktig, der ønsker de 51% av budsjettet, resten synes helstjenester er viktigst.

For oss er det uakseptabelt med luksus på dette stadiet, så lenge del fleste bulgarere sliter på det økonomiske planet.

YOLYA kjemper for rettferdighet i samfunnet.

Fortell meg om retningslinjene dine angående skatt, familie, helse og sysselsetting.

Suksessen for alle stater er målt i økonomien til sine borgere, velferden til menneskene i landet.

Vi ønsker mindre byrokrati, mer jobbsøking og vekst.

Vi må stramme inn korrupsjon på alle nivå. Det er nøkkelen til en vellyket politikk.  Det er hundrevis av millioner som flyter for eksempel i helsevesenet uten resultat.

Mindre byråkrati, mer investering , flere muligheter og jobbsøking er noe vi trenger, så små og mellomstore bedrifter er også i fokus.  Det er fortsatt noen få rike og millioner av fattige i Bulgaria. Det er ikke sånn det skal være i et demokratisk land. Vi må ha sterk støtte fra staten, ikke begrensinger.

Vi ønsker å øke fødselsraten , og ønsker at de unge bulgarere skal være de som blir herskerne en dag.

Hvor stort er ditt parti og hvordan ser du for deg å styrke det frem til valget i Europaparlamentet 19. Mai ?

Det er vanskelig å si eksakt , men min personlige mening er at VOLYA er det fjerde største i landet.

Jeg mener at det er drastisk avvik mellom det sosialistene publiserer og den veldige støtten de får fra folket. De fleste får økonomisk støtte som jo selvsagt bestemmer resultatene.

Vi står alene mot eliten, derfor er det ikke lett.

Her har du et eksempel – Høsten 2016 deltok jeg som selvstendig kandidat.  Jeg fikk et resultat som ikke tidligere er oppnådd av en enkeltperson så langt i Bugaria. I praksis er det ikke noe objektivt sosiologisk byrå i Bulgaria.

Det høye resultatet oppnås med ekte arbeid og handlinger til fordel for folket. De ser hvem som er mot oss, de ser hvem vi er, og hvordan de prøver å presse oss. Det er ikke lett å stå alene mot eliten, og de gir seg ikke før de må de heller.

Hvor kommer den største støtten fra- konservative / og hvor geografisk?

Det er veldig variert, men ofte hos de på toppen som har oppnådd mye av målene sine.

Jeg startet fra ingenting som drosjesjåfør. Nå sørger jeg for at mange tusen har jobber innen familiebedrifter og lignende.

Vi har også tilhengere som har blitt løyet for i alle år av staten. De har fått beskjed om at de skal leve godt som pensjonister. Det finnes også ungdommer i alderen 25-35 år som ønsker suksess i sine liv og som ser på meg som en rollemodell.

Vi har millioner av takknemlige kunder, og jeg er glad for at unge ser på meg som et forbilde de ønsker å følge. De forteller meg dette under mine møter der jeg prater med dem.

Det er på tide med en generell systemendring nå. Folk er lei de samme politikerne og at deres liv ikke forbedres.

Hva er galt med EU sin retning da?

EU har et svakt lederskap er min mening. Det er blitt gjort en rekke feil.

 

Det vil bli store endringer i Europa-parlamentets struktur etter valgene i Mai, det er jeg overbevist om.

Det kan virke som om EU går inn for å ødelegge konservative europeiske verdier, sette hele nasjonen i fare, der de tillater europeiske borgere å føle seg truet i sine egne hjem.

Vi må forene og redde våre land fra galskapen til dagens euro-ledere. Utviklingen vi har i dag kan ikke fortsette.

Støtter du en bulgarsk utgave av EU, et Europa av Nasjoner og Frihet ?

EU har gitt muligheter for våre unge å få studere hvor de ønsker. Etter flere tiår kan folk reise ut i en tidligere » forbudt » verden.

Dette er fordeler for oss fra EU, så jeg vil ikke snakke om å gå ut. Men vi er for radikale endringer i Brussel, som gjør det mulig for nasjonen å utvikle seg og fortsatt eksistere, men på en helt annen måte. Vi i VOLYA ønsker partnerskap med mer utviklende land for Bulgarias fremtidige utvikling.

Du har sluttet deg til ENFs søsterbevegelse, MENL. Hva er det med deres politikk som tiltaler deg?

Det er flere gruner til at vi ble med i Bevegelsen for et Europa av Nasjoner og Frihet.

Vi fikk først en invitasjon, og med det ble vi i VOLYA anerkjent som det sanne patriotiske partiet. Et sterkt tegn fra de bulgarske velgerne.

Jeg er enig med dem i mye, også EUs migrasjonspolitikk. Mateo i Italia som beskytter sitt land, og vil vinne flere og flere stemmer.

Nåværende EU svikter sine borgere, og de er redde for ett nytt EU som blir ledet at Salvini, Orbans, PiS og Marine Le Pen. Hvordan tror du EU-parlamentet vil se ut i 19. Mai valget?

Eliten er selvsagt redd at fremtidens EU skal domineres av mennesker fra bevegelsen For et Europa av Nasjoner og Frihet, helt klart, og det med god grunn. Dagens EU lever godt på skattebetalernes byråkrater mer enn av lederne. Dette er blitt et stort problem for hele ideen om et United Europe.

Det er på tide at hele verden kaster disse «lederne» i Mai, og gir oss sanne patrioter sjansen til å reparere skadene og jobbe for velstand i vår union.

Hvor mange medlemmer vil bli valgt tror du ?

Det er vanskelig å forutsi, vi må komme oss inn, det får være målet i første omgang.

Vi har vært et politisk parti i et og et halv år nå. Vi får gjøre vårt ytterste for å gjøre det bra. VOLYA er det første partiet av sitt slag i Bulgaria.

Kilde:

voiceofeurope