Hvorfor må vanlige folk ta koronavirus kostnadene?

I dag annonserte Erna Solberg at regjeringen har bestemt seg for å gi bedrifter og banker en «krisepakke» på hele 100 000 000 000 kroner for å bekjempe de økonomiske ettervirkningene av koronakrisen.

Dette er vel og bra, men hvorfor er det ikke noen som snakker om hva man kan gjøre fra statens side for å lette litt på det økonomiske «trykket» for vanlige borgere i dette landet som nå må regne med at mer tid hjemme sammen med et potensielt økonomisk tap som følge av permitteringer vil kunne føre til flere private økonomiske kriser.

Det regjerningen nå bør gjøre er å halvere eller fjerne inntektsskatten for vanlige arbeidere i de kommende to til tre månedene slik at folk får en mulighet til å bygge seg opp en liten økonomisk «buffer», og man bør samtidig be alle banker og inkassoselskap om å stanse alle utestående krav samt de påløpende rentekostnadene for månedene man nå har innført krisetilstand i landet.

Nå vil enkelte si at man ikke kan gjøre dette ettersom staten da vil tape milliarder av skattekroner, men faktum er at jo mer penger folk har jo mer vil de benytte, og på den måten vil staten uansett innhente en del av disse pengene via ulike skatter og avgifter på varer og tjenester folk vil benytte seg av i løpet av krisetiden.

Nå bør folk få en mulighet til å slappe av, forsøke å hygge seg hjemme med familien, og fokusere på andre ting en potensielle økonomiske problemer.

Si gjerne hva du mener i kommentarfeltet vårt.